van der Horst

Condroz: Voorbeschouwing Kris Princen - Peugeot België-Luxemburg

Dit weekend houdt het Belgisch rallykampioenschap zijn afsluitende manche in Hoei. Kris Princen, tweevoudig winnaar van de Condrozrally, wil zijn seizoen in de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg afsluiten in schoonheid.
De Condrozrally is uitgegroeid tot het traditionele slotfeest van het seizoen, waar fans en deelnemers nog één keer van hun geliefkoosde sport kunnen genieten. Hier komen de meeste toeschouwers van het hele seizoen kijken, en een lange reeks Belgische en internationale toppiloten willen de slotmanche maar al te graag op hun naam schrijven. Onder hen ook Kris Princen en Peter Kaspers in de Peugeot 208 T16.

“Ik kan echt amper wachten om aan de start te staan”, vertelt de Peugeot-piloot enthousiast. “Dat ongeduld is er om verschillende redenen. Om te beginnen hebben we vorige dinsdag een uitstekende test gereden op een representatief parcours. We reden zowat 150 km met de 208 T16, die de laatste evoluties van Peugeot Sport meekreeg. De hele dag konden we op zoek naar de ideale afstellingen, en ik voel me echt helemaal één met de auto. En daarnaast is de Condroz ook een persoonlijke favoriet in mijn seizoen. De Rally van Haspengouw ligt natuurlijk in mijn achtertuin, maar ook hier in Hoei zijn er KP’s die op amper 20 km van mijn huis gereden worden. De Condroz is trouwens ook de rally waar ik al het vaakst aan de start stond. Al 17 keer nam ik deel, en ook al is het parcours natuurlijk hier en daar veranderd, er zitten nauwelijks wegen tussen die ik niet ken. De enige onbekende KP is die van
Anthisnes waarmee we zaterdag beginnen. Die reden we voor het eerst in 2013 en deze keer gaat het in de omgekeerde richting.”

Kris vindt ook de competitieve sfeer rond de Condrozrally een fijne uitdaging. “Het wordt een strijd op het scherpst van de snede”, bevestigt hij. “Elk jaar nemen de organisatoren de moeite om een paar grote namen uit het buitenland naar Hoei te halen. Zo kijk ik nu al uit naar de confrontatie met het jonge Franse talent Stéphane Lefèbvre, waarmee het in mei in de Rally van Wallonië al pittig strijden was. En daarnaast staan er ook weer een paar WRC-auto’s aan de start. In theorie zijn die natuurlijk sneller dan onze R5, maar voor mij blijft het bij theorie. De Condroz zit vol valstrikken en voortdurend wisselende omstandigheden. Als het weer dan ook nog opspeelt, wordt het helemaal intens. Een beetje regen zou me dan ook best goed uitkomen, want ik ga me niet verstoppen achter clichés. Ik wil dit seizoen afsluiten zoals we het begonnen zijn: met een zege! Er staan twee dagen van intense en spannende competitie tussen ons en dat ultieme doel.”

De 42ste editie van de Condrozrally wordt gereden op 7 en 8 november. Op zaterdag verlaten de deelnemers Hoei al om 7u30 in de ochtend, om rond de klok van 20u na twee rondes van zes KP’s de nacht in te gaan. Op zondag start de eerste wagen om 7u, en na twee rondes van vijf proeven wordt die aan de aankomst verwacht om 17u. Alles samen dus 22 ritten tegen de klok, voor een totaal van maar liefst 240 km!

Peugeot België-Luxemburg Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 6 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van de Condroz.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons