van der Horst

Condroz: Nabeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Peugeot 208 T16
Guillaume de Mévius - Peugeot 208 T16
Guillaume de Mévius en Louis Louka zijn niet aan de finish van de Condrozrally geraakt. Zondagochtend maakte een schuiver een einde aan de eerste ervaring van het duo van het RACB National Team met de Peugeot 208 T16. Tot dan hadden ze een voorbeeldig parcours afgelegd.
  • LTF
De laatste manche van het Belgian Rally Championship heeft nooit de reputatie gehad een makkelijke wedstrijd te zijn: vette wegen, onvoorspelbare weersomstandigheden en een steeds wisselend gripniveau behoren tot de traditionele valstrikken die van de Condroz zo een legendarische wedstrijd maken.
In die niet voor de hand liggende omstandigheden maakten Guillaume de Mévius en Louis Louka hun competitiedebuut met de Peugeot 208 T16 uit de R5-klasse. Tot aan de 13de van 18 proeven die op het menu stonden werkte het duo een voorbeeldige wedstrijd af, en bezetten ze een hele mooie zevende plaats. “Jammer genoeg kwamen we dan iets te snel in een bocht naar rechts”, gaf de rijder in het assistentiepark toe. “De wagen schoof rechtdoor en de berm aan de buitenkant van de bocht katapulteerde ons tegen een paal aan de overkant. Door de klap kwamen we onmiddellijk tot stilstand. Heel jammer, want tot dan hadden we niet bovenmaats aangevallen. Het lastigste lag achter de rug en we reden aan ons eigen tempo. Tot we werden verrast.”
 
Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team, stelt evenwel een positieve balans op.
Voor die fatale schuiver hadden Guillaume en Louis enkele hele mooie tijden laten optekenen, en blijk gegeven van een hele degelijke aanpak van hun nieuwe wagen. Zonder de limieten op te zoeken tekenden ze op zondagochtend zelfs voor een vierde tijd. Tuurlijk blijven we een beetje op onze honger, maar over het algemeen genomen was dit een overtuigende ervaring. Bovendien werden Guillaume de Mévius en Louis Louka tot Belgisch Junior-kampioen gekroond, wat voor de start van het seizoen het doel was.”

RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 7 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons