van der Horst

Condroz: Nabeschouwing Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Het duo van de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team zette met een heel mooie tweede plaats in de eindrangschikking van de Condrozrally een punt achter het seizoen 2019. Door in een bijzonder lastige editie vier snelste tijden te laten optekenen bewezen Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe over de nodige snelheid te beschikken en wisten tegelijk alle valstrikken te vermijden.
Modder, regen... tot de laatste meter van de 46ste editie van de Condrozrally wezrden de deelnemers geconfronteerd met moeilijke omstandigheden. Zelfs in de allerlaatste proef vielen nog heel wat incidenten te noteren.

Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe gingen echter niet onderuit. Integendeel, ze reden de Citroën C3 R5 zonder één krasje over het eindpodium in Hoei.
Hoe kunnen we niet in de wolken zijn met deze tweede plaats?”, stelde de rijder aan de finish. “Het is pas de tweede keer dat ik de Condroz rijd met een wagen uit de R5-categorie, en als ik de meer ervaren rijders mag geloven was dit een uitzonderlijk lastige editie... Wij wisten echter alle valstrikken te ontwijken, al verloren we op zaterdag een dikke halve minuut na een lekke band. We zijn echter ook heel trots op onze vier snelste tijden. Gezien er door de kandidaten op het scherp van de snee werd gestreden zijn we heel blij met deze prestatie.”

Martijn Wydaeghe deelt het enthousiasme van zijn rijder:
Het is een uitstekende zaak om het seizoen met een goed resultaat te kunnen afsluiten. Guillaume bewees dat hij heel snel is, maar gaf ook blijk van koersdoorzicht door te liften wanneer het nodig was.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 3 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons