van der Horst

Condroz: Nabeschouwing van Vicent Verschueren

Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, voor de eerste keer met een Volkswagen Polo GTI R5. De kennismaking met de wagen van THX Racing was leerrijk, maar natuurlijk weerspiegelt de 21ste plaats geenszins de prestatie en het potentieel van de Volkswagen.
  • St. Paul
Voor de start van de wedstrijd, na de shakedown en de voorbereidende testsessie, wist Vincent Verschueren dat hij nog niet het maximum uit de Volkswagen zou kunnen halen in deze Condroz Rally.
"De Polo is een wagen die volgens een ander concept is gebouwd. Het heeft een zin om dezelfde rijstijl te gebruiken als in een Skoda, want die moet je op de voortrein besturen. Door de andere filosofie van de Volkswagen, moet de wagen meer op de achtertrein bestuurd worden. Ik zal als piloot nog wat kilometers nodig hebben om de juiste set-up en de goede feeling te vinden," vertelde Vincent.

De wedstrijd werd in bijzonder delicate omstandigheden verreden. Op de modderige stroken had Vincent aanvankelijk moeite om de wagen gestopt te krijgen in de remzones. 
"Daardoor ga je wat vroeger remmen, maar dan krijg je meteen een pak seconden aan de broek, zoals zaterdag op de lange proef waar ik 22" verloor omdat ik te voorzichtig was. Omdat we vooral op zoek waren naar tractie, verloren we de voortrein een beetje uit het oog en kampten we met veel onderstuur. We zullen stap voor stap een goede afstelling moeten zoeken voor dit soort parcours en deze omstandigheden. Want, ik blijf erbij dat de Volkswagen ook op Belgische proeven competitief zal zijn, alleen moeten we nog zoeken naar het juiste recept."

Het resultaat, een 7de plaats, ging verloren op de allerlaatste proef, waar Vincent ruim 10' verloor door een schuiver.
"We waren al eens rechtdoor gegaan in een remzone, waar we met de bodemplaat op het onverhard botsten. Zo kwam ik een paar meter te kort. In Ouffet, op de plaats waar Bedoret van de baan was gegaan, was ik ook plots passagier van de Polo op de modder. Gelukkig hadden we de koord van onze Skoda in de koffer gelegd, zodat een 15-tal fans ons uit het veld konden trekken. Daarvoor wil ik hen nog eens bedanken. Ach, het resultaat was dit weekend minder belangrijk."

Adrian Fernémont werd in Hoei gekroond tot Kampioen van België 2019. "Ik wil Adrian en zijn navigator Samuel zeker feliciteren met deze titel. Dik verdiend. Adrian reed indrukwekkend sterk dit seizoen," besluit Vincent. 

Persbericht Vincent Verschueren



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 4 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons