van der Horst

Condroz: Voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Het seizoen van Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe komt dit weekend aan zijn eind. Na de klassementsritten van zeven rally's van het wereldkampioenschap te hebben afgewerkt, staat het duo van de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team dit weekend aan de start van de Condrozrally.
Drie dagen na de finish van de Rally van Catalonië duiken Guillaume de Mévius en Martijn Wijdaeghe opnieuw in hun zwart-geel-rode C3.

“Ik kijk er altijd naar uit om voor Belgisch publiek te kunnen rijden”, stelt onze landgenoot, die bij zijn eerste en enige deelname aan de rallyklassieker in 2017 indruk maakte aan het stuur van een R5.

“Voor Martijn, mijn corijder, is Ieper de belangrijkste Belgische rally. Voor mij is het de Condroz. Hoed af ook voor de mecaniciens van DG Sport, die er na de finish van de Catalunyarally op zondagmiddag in geslaagd zijn om onze auto volledig te reviseren. Woensdag konden we al een testsessie afwerken, waardoor we de afstellingen voor volgend weekend konden bepalen.”

De snelle, bijna circuit-achtige, chronoritten in Spanje en het parcours in de Condroz hebben immers weinig gemeen. 
“Vooral omdat de weersvoorspellingen ons een heel natte editie beloven”, glimlacht Guillaume. “Als die helemaal kloppen, dan zullen de wegen er gladder dan ooit bijliggen, met heel wat water en modder. Dat zal deze editie van de Condroz interessanter dan ooit maken.”

Om het seizoen in schoonheid af te sluiten koestert het duo van het RACB National Team mooie ambities:
“Ik ben er mij terdege van bewust dat deze editie moeilijker dan ooit zal zijn en dat het startveld dit jaar zowel in kwaliteit als kwantiteit sterker is dan ooit voorheen. Maar we zijn vast van plan het beste van onszelf te geven, aan het stuur van de auto die vorig jaar wist te winnen. Als we op het eindpodium staan, dan zal ons doel bereikt zijn.”

Zoals de traditie het wil wordt de 46ste editie van de Condrozrally op zaterdag en zondag afgewerkt. In het totaal zullen de deelnemers op het parcours in Haspengouw en Condroz 20 chronoritten afwerken.

Persbericht RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 1 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons