van der Horst

Condroz: Voorbeschouwing van Vincent Verschueren

In de Condroz Rally, de klassieker die de finale vormt van het Belgian Rally Championship, begint Vincent Verschueren aan een nieuw hoofdstuk in zijn rallycarrière. Samen met zijn vaste navigator Stéphane Prévot komt Vincent Verschueren aan de start met een Volkswagen Polo GTI R5. Het wordt een eerste kennismaking met het nieuwe wapen van Volkswagen met het oog op de toekomst.
"Laat me duidelijk zijn," opent Vincent Verschueren het verhaal van deze transfer. "Ik ben altijd heel tevreden geweest over de Skoda Fabia R5, die me in 2017 de titel heeft opgeleverd. Maar, het was tijd voor een frisse wind, een nieuwe uitdaging. Voor volgend seizoen heeft Godrive een nieuwe Volkswagen Polo GTI R5 besteld. Tijdens een gesprek met de verschillende betrokken partijen, deden de Belgian VW Club en THX Racing ons een interessant voorstel om in de Condroz Rally al te rijden met de VW Polo GTI R5. Iedereen, Gaby Goudezeune en mijn sponsors, was enthousiast. Vandaar deze beslissing. Ik kijk trouwens ook uit naar de samenwerking met THX Racing, het team van de familie Jupsin, die ik al jaren ken, van toen ik nog in het motorracen actief was."

De Condroz Rally wordt in de eerste plaats een test met het oog op volgend seizoen. "We zullen onze nieuwe VW Polo GTI R5 pas in februari 2020 geleverd krijgen. Veel tijd zullen we niet hebben om de auto te leren kennen voor de start van het seizoen in Haspengouw. Ook voor onze mecaniciens zal het een nieuwe uitdaging zijn. Zij kunnen dit weekend samen met de mecaniciens van THX Racing de VW ontdekken. Ze kijken er ook naar uit, want Godrive heeft een speciale band met het merk Volkswagen. Alles is immers begonnen met de Volkswagen Polo Super 2000 die door Hans ontwikkeld werd. Die band met VW blijft," vertelt Vincent, die met de Condroz Rally niet de makkelijkste wedstrijd heeft uitgekozen om een nieuwe wagen te ontdekken. 
"Inderdaad. Er wordt regen voorspeld, dus mogen we veel modder en verraderlijke proeven verwachten. Niet de ideale omstandigheden om een nieuwe wagen onder de knie te krijgen. Bovendien gaat iedereen in de Condroz vanaf de eerste meter voluit. De affiche is dit jaar weer erg sterk. Als je auto voor 90% goed is afgesteld of wanneer je zelf maar 90% bent, dan doe je zelfs niet mee voor de Top 5. Alles moet kloppen om vooraan mee te draaien."

Wat de verwachtingen betreft, blijft Vincent eerder voorzichtig. "Woensdag gaan we testen, samen met Cédric Cherain, dit weekend mijn teamgenoot bij THX Racing. Ik hoop dat ik snel een goede set-up vind voor de Polo. Als ik een afstelling vind die me ligt, dan is er veel mogelijk, want ik geloof rotsvast in het potentieel van de VW. Ik hoop na de Condroz Rally met een goed gevoel te kunnen uitkijken naar de start van volgend seizoen." 

Persbericht Vincent Verschueren



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 30 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons