van der Horst

Condroz: Citroën met Duval, Thiry en Demaerschalk in strijd der generaties

Citroën Belux - Citroën DS3 R5
Citroën Belux - Citroën DS3 R5
Voor de 44e Condroz-rally brengt Citroën Belux drie kleppers van formaat aan de start. François Duval, Bruno Thiry en Kevin Demaerschalk krijgen elk een Citroën DS3 R5 onder de bips geschoven in de jacht op eremetaal, hoewel realisme overheerst op gebied van ambitie. Naast voorgenoemde drie rijders tekent ook Citroën sportdirecteur Yves Matton wederom present, met een C4 WRC, en wordt Bruno Thiry bovendien geflankeerd door Stéphane Prévot.
Volgens Citroën Belux was het Yves Matton die drie generaties Belgische piloten onder één vlag wilde laten rijden. “Tuurlijk hadden we de mogelijkheid een buitenlandse rijder uit te nodigen. Maar toen François me contacteerde om samen een project op poten te zetten, kwam ik op de idee om deze Belgische ‘strijd der generaties’ te creëren. Het opnieuw samenbrengen van het duo Thiry-Prévot is een heel mooie manier om de 20ste verjaardag van hun eerste overwinning in Hoei te vieren en het is ook tien jaar geleden dat François er nog eens won."

Foto: Citroën BeluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Rally Nationaal op dinsdag 24 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons