Condroz: Derde keer, goede keer voor Lefebvre

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Na twee tweede plaatsen is het eindelijk raak voor Stéphane Lefebvre in de Rallye du Condroz. In deze 45ste editie, die een zwart randje draagt, was hij sneller dan twee sterke Walen: namelijk Adrian Fernémont en Cédric Cherain.
In het slot van de wedstrijd kwam de zege niet in meer in gevaar voor Stéphane Lefebvre (Citroën C3). Eindelijk treft de Fransman raak na twee tweede plaatsen, in 2015 na Cédric Cherain en in 2016 na ene Craig Breen. (Hij kwam ook al eens aan de start in een Peugeot 208 R2, maar moest opgeven en de titel in de Franse merkencup aan Kevin Abbring laten - pour la petite histoire). De Nordist nam snel de kop op zaterdag en bouwde gestaag een voorsprong uit die hij op de slotdag met brio verdedigde.

Tweede werd Adrian Fernémont (Skoda Fabia) die zich neerlegde bij de overmacht van de Fransman en zijn tweede plek met succes veilig stelde. Cédric Cherain (Skoda Fabia) deed goed zijn best om die tweede stek nog af te snoepen maar een tijdstraf van tien seconden gooide roet in het eten. Fernémont eindigde op 14.2 seconden, Cherain op 26.9 seconden.

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verscheuren (Skoda Fabia) deed nog zijn best om op het podium te komen maar kwam zes seconden te kort. De snelste van een achterliggend peloton waar de spanning te snijden was, was Kevin Demaerschalk (Citroën C3). Hij was vier seconden sneller dan Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) en en zeven seconden dan Cédric De Cecco (Skoda Fabia) die een meer dan correcte wedstrijd reed. Xavier Baugnet (Citroën C3) was misschien dé man van de tweede dag, met onder meer twee snelste tijden,  maar werd niet beloond en mocht beslag leggen op plaats acht. Xavier Bouche (Skoda Fabia) en Olivier Collard (Skoda Fabia) besloten de top tien.

Bij de Juniors ging de zege naar Gilles Pyck (Peugeot 208 R2) die zijn derde seizoenszege op zak steekt. Hij was bijna anderhalve minuut sneller dan Niels Reynvoet (Ford Fiesta). Grégoire Munster, die na het fatale ongeval van Steve Matterne, besliste te stoppen, is kampioen.

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 4 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.