van der Horst

Condroz: Enkele reacties uit het Citroën-kamp voor de start

Na een nuttige testsessie nabij Namen op donderdag trokken de teams ondersteund door Citroën Belux deze vrijdag naar het assistentiepark in Hoei, om er tevens aan de traditionele shakedown deel te nemen. Voor François Duval en Xavier Portier (Citroën DS3 R5 #11), Bruno Thiry en Stéphane Prévot (Citroën DS3 R5 #2), Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode (Citroën DS3 R5 #16) en Yves Matton en Thierry Denis (Citroën C4 WRC n#9) een uitstekende gelegenheid om voor de start op zaterdagochtend een laatste keer hun afstellingen te verfijnen.
  • Hamofa Performance
François Duval: “Ik ben heel blij dat ik nog eens aan de start van een Belgische rally kan staan. En het doet me ook heel veel plezier deel uit te maken van dit project. Donderdag konden we in de regio rond Loyers uitgebreid testen, vrijdag was er ook nog de shakedown. Dat liet ons toe vast te stellen dat we net als de andere DS 3 R5 nood hadden aan de versnellingsbak met lange verhoudingen, het team zal nog voor de start de nodige aanpassingen doen. Ik hou wel van het weggedrag van de DS 3 R5, zelfs al vind ik ze een beetje onderstuurd. Maar het blijft een vinnige bolide, je hebt wel wat werk aan het stuur ervan.”

Bruno Thiry: “Ik ben hier niet om te winnen, wel om me te amuseren en de initiatiefnemers van dit project te bedanken. Samen met Stéphane wist ik twintig jaar geleden deze rally voor het eerst te winnen. Toen Yves Matton ons dit prachtige project voorlegde, heb ik uiteraard niet getwijfeld. Ik kon de kans om een R5 te besturen toch niet aan me laten voorbijgaan? We hebben goede tests afgewerkt, zowel op donderdag als tijdens de shakedown. Toen ik voor de eerste keer de stem van Stéphane door mijn hoofdtelefoon hoorde, gaf me dat kippenvel. Alsof er sinds vijftien jaar niets veranderd was! Ik heb ook Daniel Van Buyten, lange tijd een van de beste voetballers van het land,  even als passagier meegenomen. Ik begrijp nu helemaal waarom hij de bijnaam ‘Big Dan’ heeft meegekregen. Met zijn meter 96 had hij wat weinig plaats in de DS 3 R5, maar hij wist de ervaring wel te appreciëren. Ik heb hem horen roepen… van plezier! Echt een plezante ervaring.”

Kevin Demaerschalk: “De tests die we op donderdag en tijdens de shakedown konden afwerken hebben ons toegelaten om voor de rally een goed compromis te vinden, zeker omdat het op zaterdag droog zal blijven. Met François Duval en Bruno Thiry als teammaats heb ik de best mogelijke referenties. In België kan je moeilijk beter vinden. Uiteraard hoop ik het seizoen op een positieve noot te beëindigen en – vooral – wat meer meeval te hebben dan tijdens de vorige wedstrijden. Ik heb altijd wel een boon gehad voor de Condrozrally en in het verleden hebben we hier toch al een en ander kunnen laten zien. Het wordt vooral belangrijk foutloos te blijven, maar we willen wel onmiddellijk een stevig ritme aanhouden.”

Yves Matton: “Op mijn leeftijd heb je een makkelijke en krachtige auto nodig. (grijnst) Dus heb ik besloten om met een Citroën C4 WRC aan de start te komen. Ik heb het geluk gehad om in de Condroz elke WRC van Citroën te kunnen besturen, behalve uiteraard de C3 WRC. Dit project, opgezet in samenwerking met de Motor Club de Huy en Citroën Belux moet je met een serieuze knipoog nemen. De Condrozrally heeft de al de wereldkampioenen van de laatste vijftien jaar aan de start gehad. Nu trekken we de Belgische kaart en we willen ook tonen dat België een echt rallyland is. Op sportief vlak heb ik de gewoonte om op zondag een paar goede tijden neer te zetten, maar ik heb evengoed wat moeite om op de eerste dag in het ritme te geraken. Misschien wordt het dit jaar anders, omdat het op zaterdag allicht droog blijft.”

Citroën Belux press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 4 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons