van der Horst

Condroz: Fernémont opent sterk

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Halfweg de openingsdag is Adrian Fernémont de leider in de Condroz Rally, de voorlaatste manche van het BRC. Hij heeft een kleine voorgift op kampioen Stéphane Lefebvre en Nikolay Gryazin.
Nog voor de eerste meter viel het doek over het Belgische Rallykampioenschap. Toen Stéphane Lefebvre (Citroën) zich aanmeldde op het startpodium, verzekerde de Fransman zich meteen van de titel. Nikolay Gryazin (Skoda) was het beste weg, met een snelste tijd op de openingsproef, maar de verschillen bleven heel beperkt. Cédric Cherain (Porsche) diende meteen van antwoord op de snelle proef van Villers-le-Bouillet. De proef lag de Porsche als gegoten. Cherain pakte met de snelste tijd ook de kop.

Lang kon hij niet profiteren, want uittredend kampioen Adrian Fernémont (Skoda) pakte op de derde proef de leiding over met een blitztijd op Strée. Hij hield de eerste plaats vast tot de lunch en heeft nu een bonus van 2.7 seconden op Stéphane Lefebvre, auteur van de snelste tijd op kp vier en vijf. Gryazin volgt op 4.2 seconden. Cherain viel terug en zit nu op 13.9 tellen, weliswaar als leider in GT. Gino Bux (Skoda) rondt de top vijf.

Bij de Juniors houdt Tom Rensonnet Gilles Pyck vakkundig af. Pierre-Emmanuel Brasseur is de verrassende leider in de Clio Trophy, voor Benoit Verlinde. Bij de historics staat er geen maat op Pieter-Jan Maeyaert.

Deze middag volgt een identieke lus van vijf proeven. De wedstrijd eindigt morgen.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 5 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons