van der Horst

Condroz: Gryazin neemt het voortouw

Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
De Rus Nikolay Gryazin gaat als leider slapen in de Rally van de Condroz, de voorlaatste BRC-manche. Hij heeft een kleine voorsprong op BK-kampioen Stéphane Lefebvre. Adrian Fernémont lijkt er aan voor de moeite.
Adrian Fernémont (Skoda) mocht als leider gaan lunchen, maar meteen er na nam Stéphane Lefebvre (Citroën) het commando. Cédric Cherain (Porsche) herhaalde zijn kabinetstuk van deze ochtend nog eens op Villers-le-Bouillet door een tweede besttijd te klokken, dat op een moment dat Adrian Fernémont (Skoda) stilaan de rol moest lossen vooraan.

Op de achtste proef pakte Nikolay Gryazin (Skoda) de snelste tijd, waarmee hij Lefebvre een serieuze hak zette en doorstoomde naar de kop. De eerste leider van de dag, nam het heft weer in handen en hield die positie tot de avond. De jonge 'Russian Rocket' heeft een voorsprong van 2.7 seconden op de nieuwe Belgische kampioen, Lefebvre. De twee exoten dreven elkaar naar hun hoogste niveau, ten koste van de concurrentie.
Fernémont kon het tempo niet langer aan en volgt al op een kwartminuut. Cédric Cherain is een fenomenale vierde op 42 seconden, maar Gino Bux (Skoda) begint wel aan te dringen. Daarachter volgt Xavier Bouche (Citroën) als zesde, met een voorsprong van amper 7 tienden op Maxime Potty (Citroën). Jos Verstappen  (Citroën) is achtste.

Bij de Juniors staat er geen maat op Tom Rensonnet nadat Gilles Puck wegviel vooraan. Zelfde verhaal in de Clio Trophy waar Pierre-Emmanuel Brasseur naar de slotdag mag als leider nadat kampioen Benoit Verlinde moest opgeven met elektronische problemen. Bij de historics is niets te doen Pieter-Jan Maeyaert in zijn BMW M3.

Morgen volgen er nog acht proeven.

Foto: Davy Degryse - RIP
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 5 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons