van der Horst

Condroz: Gryazin op weg naar winst

Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
Met nog één lus van vier proeven te gaan de in Rally van de Condroz, de voorlaatste BRC-manche, lijkt de Rus Nikolay Gryazin op weg naar de overwinning. Adrian Fernémont en Cédric Cherain vullen het virtuele podium.
Nikolay Gryazin (Skoda) begon als leider aan de slotdag maar Stéphane Lefebvre (Citroën) haalde meteen fors uit op scherprechter Ouffet. De kampioen van België ging op en over de Rus, al bood Gryazin wel nog het nodige weerwerk. Op de slotproef van de ochtendlus ging het echter mis voor Lefebvre. Na een klap aan het onderstel door straatmeubilair, moest de Nordist zijn Citroën aan de kant zetten. Zo krijgt Gryazin plots een gouden kans om de Condroz Rally op zijn naam te schrijven.

Adrian Fernémont (Skoda) kan niet profiteren van de opgave van Lefebvre om zijn eerste Condroz binnen te halen. De tweevoudige kampioen van België volgt al op ruim een halve minuut van de leider en moet al hopen op pech vooraan. Fernémont moet ook nog kijken naar Cédric Cherain (Porsche) die blijft verbazen in de Porsche. Hij hangt op 52 seconden van de kop. Zelfs Gino Bux (Skoda) komt geen poot dichter op Cherain die er alles aan doet om een mogelijke podiumplek te beschermen. Xavier Bouche (Citroën) schuift door het wegvallen van Lefebvre de top vijf binnen.

Tom Rensonnet - Renault Clio Rally4
Tom Rensonnet - Renault Clio Rally4
In de nevenklassementen lijkt alles vast te liggen. Tom Rensonnet is op weg naar juniorwinst, terwijl Pierre-Emmanuel Brasseur op koers ligt om een eerste overwinning te boeken in de Clio Trophy. Pieter-Jan Maeyaert is autoritair leider bij de historics.

Na de middag volgen nog vier proeven.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 6 november 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons