van der Horst

Condroz: Gryazin schrijft zijn naam bij als eerste Rus op palmares

Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
Nikolay Gryazin heeft als eerste Rus de Condroz Rally gewonnen, de voorlaatste manche van het BRC. In de 48ste editie was hij Cédric Cherain en Adrian Fernémont te snel af.
Nikolay Gryazin (Skoda) had na de middag geen enkele tegenstand meer na het wegvallen van Stéphane Lefebvre (Citroën). De Belgische kampioen beschadigde zijn wagen op een drempel waar later nog slachtoffers zouden vallen. De Rus kreeg zo een vrijgeleide richting winst.

Op de slotproef werd het klassement nog omgegooid. Adrian Fernémont (Skoda) verkeek zich op een remzone en gleed een voortuin binnen. Hij verloor daarmee zijn tweede stek aan een weergaloze Cédric Cherain (Porsche) die maar liefst zes snelste tijden liet noteren in zijn Porsche. Enkele onverharde en natte stroken zorgden ervoor dat hij niet kon meedoen voor winst, maar het podium zat er wel het hele weekend in. De thuisrijder bekroont een schitterende wedstrijd met een tweede stek op 50 seconden. Fernémont eindigde derde op ruim een minuut.

De tweevoudige Belgische kampioen redde wel zijn podium, want Gino Bux (Skoda) maakte ook nog fouten in zijn jacht op Cherain. Maxime Potty (Citroën) eindigde vijfde op bijna vier minuten, voor Jos Verstappen (Citroën) die alle valstrikken wist te ontwijken.

Bij de Juniors ging de winst naar Tom Rensonnet, in de Clio Cup naar Pierre-Emmanuel Brasseur die zo een eerste winst boekte. Bij de historics reed Pieter-Jan Maeyaert zorgeloos naar de overwinning.

De volgende manche, de laatste ook van het BRC, is die van Spa.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 6 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons