van der Horst

Condroz: Hoei in rouw na dodelijk ongeval

Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
De Rally van de Condroz, de voorlaatste manche van het BRC, werd in de slotfase opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.
  • Prospeed Competition
Het ongeval gebeurde op de voorlaatste proef. Eméric Rary ging van de weg en raakte een muur waarop de wagen kantelde en in een verboden zone terechtkwam. Daar stonden toch toeschouwers, die de wagen niet konden ontwijken.

"Ondanks het snelle optreden van de hulpdiensten kwamen twee mensen om het leven en werden een derde persoon en een bemanningslid voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hun levens zijn niet in gevaar", aldus de organisatie. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden.

Alle getroffenen van dit ongeluk kunnen vanaf 18.00 uur, zondagavond, terecht bij de psychosociale eenheid die in het ziekenhuis is ingericht. Je kan ook contact met hen opnemen via het ziekenhuisnummer: 085/27.81.11.

Autosport.be betuigt zijn steun aan de betrokkenen van dit ongeval. We gaan dan ook niet dieper in op dit incident, en hopen op sereniteit in een discussie die ongetwijfeld weer zal gevoerd worden.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 6 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons