van der Horst

Condroz: Lefebvre neemt beste start

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Stéphane Lefebvre heeft de beste start genomen in de 45ste editie van de Rallye du Condroz. Hij leidt na een kwart koers met een minieme voorgift op Adrian Fernémont en Kris Princen.
  • LTF
Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) schoot het best uit de startblokken en pakte op Ben Ahin meteen de snelste tijd. Hij had wel maar een tiende voorsprong op Stéphane Lefebvre (Citroën C3 R5) die in de laatste bocht een wijde schuiver maakte. Maar de Fransman pakte de twee volgende proeven voor zijn rekening. Op de slotproeven van de ochtendlus verdeelden beide kemphanen opnieuw de besttijden, maar Lefebvre bleek regelmatiger. Hij heeft nu een voorgift van 6 seconden op Fernémont. 

Zonder één keer helemaal vooraan te zitten, blijft ook Kris Princen (Skoda Fabia) goed volgen. De Limburger zit op 8.8 seconden van de leider.  Ook Cédric Cherain volgde de koplopers goed, maar toch zoetjes aan wat terrein prijsgeven. Zijn achterstand bedraagt al 13 seconden. Kris Meeke zat meteen in het goede ritme en hield Lefebvre in het vizier, maar WRC-vedette moest op Wanze zijn Skoda aan de kant zetten met motorproblemen.

Vincent Verschueren (Skoda Fabia) is voorlopig vijfde, maar al op bijna 20 tellen van Lefebvre. Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) is zesde op 40 seconden, Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) is zevende op driekwart minuut.

Foto: Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 3 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons