van der Horst

Condroz: Lefebvre op drie proeven van winst

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Met nog drie proeven te gaan in de 45ste Rallye du Condroz lijkt Stéphane Lefebvre goed op weg om Kris Princen op te volgen als winnaar. Adrian Fernémont volgt op een kwart minuut, Cédric Cherain op een halve minuut.
Na een sterk begin van Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) op zondag was het de beurt aan Xavier Baugnet (Citroën C3) om vriend en vijand te verbazen met maar liefst twee opeenvolgende besttijden die hem even naar plaats vier brachten.

Daarna draaiden de twee kopmannen het gashendeltje nog eens open met een besttijd voor Adrian Fernémont (Skoda Fabia) en Stéphane Lefebvre (Citroën C3). Ook Vincent Verschueren (Skoda Fabia) pakte nog een besttijd, weerom op Villers-le-Bouillet.

Veel veranderde dat allemaal niet in de tussenstand. Lefebvre heeft nog een voorgift van 13.9 seconden op Adrian Fernémont. Gezien de kleine verschillen het ganse weekend waar het moeilijk voor Fernémont om nog op regelmaat terug te keren. Cherain volgt op 30.9 seconden en moet meer achter hem kijken dan voor hem want Verschueren volgt op 37 seconden, en dus 6 seconden van Cherain.

Het gevecht voor de pelotonsprint gaat voorlopig naar Kevin Demaerschalk (Citroën C3). Hij heeft drie tellen voorsprong op Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) en acht seconden op Cédric de Cecco (Skoda Fabia). Xavier Baugnet (Citroën C3) liet in het slot wat tijd liggen ondanks zijn besttijden eerder en is nu achtste op ruim twee minuten.

Foto: Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 4 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons