van der Horst

Condroz: Princen leidt na vijf KP's

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
156 teams presenteerden zich deze ochtend aan de start van de laatste wedstrijd van het Belgian Rally Championship 2017, de Condroz Rally in Hoei. Alle Belgische tenoren zijn van de partij, zelfs het legendarische duo Bruno Thiry en Stéphane Prévot, die 20 jaar geleden hun eerste overwinning behaalden langs de oevers van de Maas. Zij openden de weg, gevolgd door Vincent Verschueren, de leider in het Belgisch kampioenschap die zijn eerste rallytitel veilig wil stellen.
  • VR Racing
Na de eerste lus van 5 klassementsproeven doet Kris Princen exact wat hij moet doen om nog een kans te maken op de titel. De Skoda-rijder voert het klassement aan, maar met amper 1 tiende van een seconde voorsprong op Kevin Abbring, die alle registers open trekt met zijn Peugeot 208 T16. Ghislain de Mevius startte indrukwekkend sterk, maar hij verslikte zich op de vierde chronorit in Wanzoul, waar hij met zijn Skoda Fabia R5 over de kop ging, wat tot een neutralisatie van de proef leidde.

De derde plaats is in handen van Cédric Cherain (+10"7), die hoopt dat het snel gaat regenen. Dan wil hij profiteren van zijn DMack-banden. Op een droog parcours moet hij net teveel risico's nemen om het gebrek aan vermogen te compenseren. Adrian Fernémont is de aangename verrassing van het wedstrijdbegin. De rijder uit Namen staat met zijn Ford Fiesta R5 keurig op de vierde plaats op 14"7, voor de eerste WRC-rijder, Manuel Canal-Roblès, die niet naar de tijden van zijn concurrenten wil kijken. "Ik wil gewoon mijn eigen rally rijden, zonder me druk te maken over de chrono's van mijn collega's. Als ik me goed voel, dan zullen de tijden ook wel volgen. Voorlopig voel ik me heel goed," lachte Manu. Michaël Albert, die ook met een Fabia WRC van start ging, liet zich in Forseilles verrassen. Hij ging over de kop.

Na een voorzichtige start is Vincent Verschueren opgerukt naar de 6de plaats op 18" van de leider. Verschueren moet nog een paar plaatsen winnen, want hij heeft minimaal een 4de plaats nodig: "We zijn misschien iets te voorzichtig gestart, maar de setting van de achtertrein was niet ideaal. Maar, het is nog lang..."

Guillaume de Mevius volgt amper 3 seconden achter de leider in het kampioenschap. Erg knap, want de jongere broer van Ghislain debuteert aan het stuur van een Peugeot 208 T16. De Top 10 wordt vervolledigd door de drie gereputeerde piloten en oud-winnaars van de Condroz Rally: Xavier Bouche (Skoda), François Duval en Bruno Thiry (Citroën). François Duval had een hachelijk moment toen hij aan hoge snelheid even door een veld ploegde, het gevolg van een probleem met het differentieel.

Foto: BRC

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 4 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons