van der Horst

Condroz Rally: Drie generaties van Citroën WRC in top 3

Sebastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sebastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Met nog enkele KP’s te gaan ziet het er naar uit dat Citroën de volledige top 3 zal bezetten met uiteraard Loeb als onbetwiste winnaar in de DS3 WRC, gevolgd door Bouche met de C4 WRC en Matton met de Xsara WRC. Ongezien, maar we zijn nog niet aan de finish.
  • LTF
Jullien-Helson - MINI WRC
Jullien-Helson - MINI WRC
Deze morgen hebben enkele kleppers de wagen in het opgavepark moeten parkeren. Deze ochtend was de Citroën C4 WRC van Bouche samen Subaru’s van Princen en Van Woensel en de MINI WRC nog in volle strijd voor de tweede plaats, terwijl Yves Matton in zesde positie moest rekenen op pech van de voorliggers om nog een of meerdere plaatsen goed te maken.


Princen-Kaspers - Subaru Impreza WRC
Princen-Kaspers - Subaru Impreza WRC
Bouche had gisteren 50 seconden straftijd geïncasseerd en had op de verraderlijke omloop rond Hoei een voorsprong van 14 seconden op Princen die op zijn beurt respectievelijk 13 en 24 tellen over hield op Julien en Van Woensel. Er was dus nog niets beslist inzake de ereplaatsen achter Loeb. Ook in groep N was er nog een hevige strijd aan de gang voor de zege tussen Martin en Collard die amper gescheiden stonden door 6,5 seconden. Ook voor de overwinning in S2000 moest Verschueren nog opletten voor Vanneste die op amper 17 seconden lag.


Van Woensel-Snaet - Subaru Impreza WRC
Van Woensel-Snaet - Subaru Impreza WRC
Maar deze morgen vielen ze als vliegen. Eerst moest Princen de handdoek werpen met problemen aan de koppeling, gevolgd door de MINI van Dominique Julien die van de baan ging. Van Woensel erfde dan de derde plaats, maar Yves Matton was in goede doen en trapte op de hielen van de Subaru-rijder.


Matton-Elena - Citroën Xsara WRC
Matton-Elena - Citroën Xsara WRC
En dan was het de beurt aan Van Woensel die met een olielek aan de versnellingsbak de rally moest verlaten. Citroën Sport-patron Yves Matton ging dus van zes naar drie achter Loeb en Bouche.
Verschueren-Caesemaker - VW Polo S2000
Verschueren-Caesemaker - VW Polo S2000
Met nog drie KP’s te gaan ziet het ernaar uit de het podium algemeen vast ligt, terwijl Cherain zijn Fiësta R5 opnieuw naar de vijfde plaats loodste met een kleine voorsprong op Grooten in de Citroën C4 WRC. Martin en Collard zijn nog steeds in een hevig gevecht verwikkeld voor winst in Groep N met een verschil van amper 3,2 seconden, terwijl Verschueren vrij comfortabel leidt in S2000 voor Vanneste.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 3 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons