van der Horst

Condroz Rally: Loeb blijft domineren met nog één lus voor de boeg

Bouche-Fernandez - Citroën C4 WRC
Bouche-Fernandez - Citroën C4 WRC
De negenvoudige Wereldkampioen blijft de Condroz domineren, maar achter hem is de strijd bijzonder hevig voor de overige podiumplaatsen. Bertrand Grooten begon slecht aan de tweede halve ronde. Hij miste een remzone en stak 2 minuten vast in een veld. Xavier Bouche reed op deze proef trouwens een prachtige snelste tijd, voor Sébastien Loeb.
"We rijden allemaal met een ei onder de pedaal, want de omstandigheden zijn bijzonder moeilijk om vertrouwen te krijgen," lachte Xavier Bouche.

Op KP 8 beleefde Dominique Jullien een spannend momentje na de jump in Villers. "We kwamen iets te breed onder de brug onder de snelweg door, waardoor we even op de talud schoven en een paar struiken raakten, maar zonder erg."

De Elzasser heeft na de negende proef meer dan een minuut voorsprong op Cédric Cherain, voortaan knap tweede met de Ford Fiesta R5. De C4 van Xavier Bouche volgt op de derde plaats op 1'38".

Verschueren- Caesemaker - VW Polo S2000
Verschueren- Caesemaker - VW Polo S2000
In groep N is er een mooie strijd aan de gang voor de zege tussen Collard en martin, terwijl het er ook heet aan toe gaat in S2000 tussen de VW Polo van Verschueren en de Peugeot van Vanneste.

Dit jaar zit er geen podium in voor Stéphane Lhonnay in zijn thuisrally. De lokale specialist stond dan ook voor een enorme uitdaging om de Porsche 997 GT3 van BMA in erg moeilijke omstandigheden naar de finish te sturen. In het begin van de tweede ronde ging het fout en schoof Lhonnay van de baan met de Porsche.

Andere opgevers:
David Bonjean (Skoda Fabia WRC - lekke band en schade vooraan)
David Croes (Peugeot 208 R2 - motor)
Hubert Deferm (Peugeot 207 S2000 - van de baan)
Tuur Vanden Abeele (Mitsubishi Lancer Evo8 - van de baan)
Renaud Verreydt (BMW M3 - van de baan)
Joachim Wagemans (Ford Fiesta R2) motor

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons