van der Horst

Condroz Rally: Nabeschouwing Citroën Racing Trophy Benelux

Citroën drukte op alle vlakken zijn stempel op de 40ste editie van de Condroz Rally. Sébastien Loeb, de topper op de affiche van de wedstrijd, zorgde voor een ongeziene publieke belangstelling. De negenvoudige wereldkampioen bedankte zijn supporters op gepaste wijze door de wedstrijd met zijn DS3 WRC van start tot finish te domineren en te winnen met meer dan zes minuten voorsprong. Xavier Bouche en Yves Matton, respectievelijk aan het stuur van een C4 WRC en een Xsara WRC, zorgden voor een volledig rood-wit podium als ultieme bekroning en synthese van de geschiedenis van het merk in de rallysport.
De smaakmakers van de Citroën Racing Trophy verzorgden ook het spektakel verderop in het veld. Het aangekondigde duel tussen Caren Burton en Quentin Gilbert was van korte duur, want de Fransman ging al vroeg van de baan. Caren Burton won met zijn DS3 R3 de strijd bij de voorwielaangedreven wagens, met een prachtige 10de plaats algemeen als bonus.

Julie Devalet (DS3 R1) werd het slachtoffer van de ontelbare valstrikken op het extreem verraderlijke parcours van de Condroz Rally. Armand Fumal bracht zijn DS3 R3 voor de zesde keer op zeven wedstrijden aan de finish, waarmee hij zijn titel van Kampioen van België Klasse 5 en zijn eindzege in de Citroën Racing Trophy Belux, nog steeds een onbetwistbare referentie in België, extra glans gaf.


Eindstand van de Citroën Racing Trophy Belux (officieus)

Categorie R3: 1. Armand Fumal 120; 2. Caren Burton 93; 3. Ronny Foxius (L) 33; 4. Lars Mysliwietz (D) 28; 5. Quentin Gilbert (F) 25.
Categorie R1: 1. Julie Devalet 50; 2. Tina Wiegand (D) 18; 3. Eve Wallenwein (D) 15.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 4 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons