van der Horst

Condroz Rally: Loeb leidt in Hoei

Loeb - Citroën DS3 WRC
Loeb - Citroën DS3 WRC
De Condroz Rally is deze namiddag gestart met de showproef in Ben-Ahin, waar we een voorsmaakje kregen van wat we dit weekend mogen verwachten: een massa toeschouwers en extreem verraderlijke proeven. Zoals verwacht was Sébastien Loeb de snelste op de eerste proef van 9,69 km. De negenvoudige Wereldkampioen realiseerde de snelste tijd, gevolgd op 7"8 door David Bonjean (Fabia WRC) en Xavier Bouche (C4 WRC).
Bouche-Fernandez - Citroën C4 WRC
Bouche-Fernandez - Citroën C4 WRC
"We hadden deze proef goed verkend. Morgen zal het moeilijker worden. Ik heb wel een goed visueel geheugen, maar ik heb soms toch moeite om te weten waar we ons bevinden op de proef. Ik ga me morgen zeker wel eens de vraag stellen: ben ik hier al geweest," vertelde Sébastien Loeb.

Het verschil op de eerste proef was redelijk groot, maar de rest van het veld staat heel dicht bij mekaar. "Wat Sébastien gedaan heeft, bewijst nog maar eens dat hij een uitzonderlijke piloot is," vertelde Yves Matton, zelf 9de op de openingsproef. "Ik tracht me aan te passen aan de Xsara WRC. Een ongelofelijke wagen, maar we benutten zeker niet het volle potentieel van de auto. We willen stelselmatig het ritme verhogen en zo dicht mogelijk in de buurt van de rest komen. Maar, ik ga zeker niet proberen Sébastien te volgen."

Jullien-Helson - Mini Cooper
Jullien-Helson - Mini Cooper
Ook Dominique Jullien moest zich aanpassen: "Een zevende plaats bij mijn kennismaking met de wagen in deze omstandigheden is zeker niet slecht," vertelde de piloot van de Mini WRC. "Je hebt altijd het gevoel te vroeg te remmen, maar je kunt beter wat marge inbouwen in het begin van de wedstrijd. We zullen morgen zien wat het geeft."

De piloten zijn in elk geval unaniem: het parcours bevat enorm veel valstrikken. Een van de slachtoffers was Alain Deveza, die met zijn Subaru tegen een paal knalde.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons