van der Horst

Condroz Rally: Nabeschouwing Gino Bux en Eric Borguet

Bux-Borguet - RACB National Team
Bux-Borguet - RACB National Team
Gino Bux en Eric Borguet sloten de Condroz Rally af op de 17de plaats, op de eerste plaats van de jongeren die deelnemen aan het Junior Kampioenschap van België. Een knappe prestatie die bekroond werd met de Junior Award na twee dagen op de verraderlijke proeven in de streek van Hoei.
Rally is een discipline waarin ervaring een erg belangrijke rol speelt. En, ervaring heeft Gino Bux amper, want de student rijdt zijn eerste volledige seizoen als rallypiloot. Voor de start van de Condroz Rally had hij een serieuze handicap: de wedstrijd langs de Maas staat bekend om zijn valstrikken en het vergt meerdere deelnames om er goed te scoren. En toch wist de jonge piloot, goed bijgestaan door zijn navigator Eric Borguet, alle valstrikken te ontwijken van deze 41ste editie. "Afgezien van een gemiste remzone zaterdagavond, waar ik een vijftiental seconden verloor, heb ik geen grote fout gemaakt," lacht de jonge piloot. "Het was nochtans makkelijk om je te laten verrassen. Ondanks het zachte weer waren de wegen uitermate glad. Het moeilijkste is dat die modderige stroken vaak op onverwachte plaatsen liggen."

Gino Bux en Eric Borguet ontweken niet alleen de valstrikken, maar bovendien hielden ze het tempo erg hoog... Ze wonnen de strijd voor het Junior Kampioenschap. "Die zege voor het Junior BRC doet deugd," vertelt Gino. "Ik nam het immers op tegen jongeren die al enkele deelnames aan de Condroz Rally op hun naam hebben."
De prestatie bleef niet onopgemerkt bij de promotor van het kampioenschap. Na de rally werd de Junior Award overhandigd aan de piloot van de gele Peugeot 208 R2.

De leden van het RACB National Team kunnen niet lang nagenieten van dit succes, want maandag reizen ze al af naar de Corsica voor de volgende wedstrijd op hun internationale kalender in het kader van het FIA ERC Junior Championship.

RACB PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 4 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons