van der Horst

Condroz Rally: Nabeschouwing Freddy Loix en Johan Gitsels

Freddy Loix en co-rijder Johan Gitsels (ŠKODA Fabia S2000) hebben het rallyseizoen afgesloten met de derde plaats in de Condroz rally. Het is het einde van een fantastisch jaar. Loix en Gitsels gingen met hun ŠKODA Fabia S2000 uit de ateliers van BMA-Autosport van start in 7 wedstrijden en in evenveel wedstrijden stonden ze op het podium. In de Haspengouw en Ieper eindigden ze als eerste, in de TAC Rally, Sezoensrally en Omloop van Vlaanderen tikten ze als tweede aan en in de rally van Wallonië en de Condroz eindigden ze op de derde plaats.
“Ik ben zeer tevreden over onze wedstrijd” zegt Freddy Loix. “Zeker als je weet dat we in de derde rit lek reden, een halve minuut verloren en moesten achtervolgen. Op dat moment reden we rond in 9e positie. Als je dan op het einde van de rally op het podium kan staan moet je tevreden zijn. Zondagochtend was het verschil 18 seconden maar ik was realistisch genoeg om te beseffen dat het onmogelijk was om mee te doen voor de zege. Daarvoor was Kris Princen gewoonweg te snel. Het was opnieuw een typische Condroz maar ik onthoud dat we er een aardig tempo op na hebben gehouden.”

“Net als Freddy ben ik ook in de wolken met dit podium. Dit is echt een onverhoopt resultaat gezien het sterke deelnemersveld” blikt Johan Gitsels terug op zijn wedstrijd. “Zaterdagochtend verliep wat stroef met onder andere een lekke band. Wat Freddy nadien deed was fantastisch. Freddy kan veel meer met deze wagen dan wat ik tot nu toe had mogen ervaren. Wat hij gisteren met de ŠKODA deed was fenomenaal. Hij kent de ŠKODA en hij beheerst hem volledig. Het is echt ongelofelijk.”

 “Het kampioenschap was fantastisch met 7 podia in 7 wedstrijden” aldus Freddy Loix. “Dat is bijna de perfectie. Bij aanvang van het seizoen was de titel het doel en we zijn erin geslaagd om de verwachtingen in te lossen. Ik heb het vaak gezegd en ik herhaal het nog eens met plezier. We beschikten niet over de snelste wagen van het pak, wel over de meest betrouwbare. Geen enkele keer zijn we dit seizoen geconfronteerd geworden met technische problemen. Zowel de ŠKODA, als BMA-Autosport als Johan Gitsels hebben schitterend werk geleverd. Alleen jammer van die ene lekke band gisteren maar ik teken er meteen opnieuw voor om slechts één keer lek te rijden in twee jaar” glimlacht Freddy Loix.

“Wat ik van dit seizoen onthoud is dat 7 podia in 7 wedstrijden volgend jaar moeilijk te verbeteren is” analyseert Johan Gitsels het seizoen. “Enkele zeges meer had mooi geweest maar als je weet dat we een gans seizoen tegen een sterke WRC gereden hebben dan moet je ook tevreden zijn met wat je samen bereikt hebt. Ik ben onze financiële partners, ŠKODA België en BMA-Autosport zeer dankbaar voor hun inspanningen dit jaar. Tegen Freddy wil ik oprecht dankjewel zeggen voor het vertrouwen dat hij voor het seizoen in mij stelde. Hij heeft een betere co-rijder van mij gemaakt, niet alleen door zijn feedback tijdens en na de wedstrijden maar ook tijdens de testen voor ŠKODA en Michelin. Vanaf het eerste moment klikte het tussen ons. Ik heb enorm veel genoten van dit seizoen en kijk nu al uit naar volgend seizoen.”

Freddy Loix - Logi-Technic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 4 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons