van der Horst

Condroz Rally: Nabeschouwing Pieter Tsjoen / Peugeot België-Luxemburg

Een mooie vijfde plaats. Daar parkeerde Pieter Tsjoen de Peugeot 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg na een bijzonder moeilijke editie van de Condrozrally. De Vlaamse piloot wilde zijn seizoen maar wat graag afsluiten op een positieve noot, en die missie is bij deze volbracht.
  • Heinz Performance
De rally in de Condroz bevestigde eens te meer zijn reputatie. De 41ste jaargang was gezegend met een
onwaarschijnlijk zomers weerbericht, een deelnemersveld van wereldniveau en vele tienduizenden toeschouwers op de 22 klassementsproeven. Maar naar aloude traditie bleek het parcours ook een regelrecht mijnenveld…

"Vreemd genoeg is het misschien wel die zomerse hemel die de zaken bemoeilijkt heeft”, vertelt Pieter Tsjoen bij de aankomst. “Als het regent, weet je tenminste dat er van start tot aankomst modder zal liggen, en kan je defensief rijden. Maar dit jaar nodigde het droge warme asfalt uit om aan te vallen. En dat doe je dan ook, tot op het moment dat je plots in een hoop modder terechtkomt en het asfalt verandert in een skipiste…”

In die moeilijke omstandigheden brachten Pieter en zijn copiloot Eddy Chevaillier de 208 T16 toch aan de finish. “Na drie opeenvolgende opgaves, wilde ik mijn Peugeot deze keer kost wat kost in het laatste parc fermé brengen. Ik heb dan ook niet alles op alles gezet, en heb gereden op 90% risico. En dat loonde, want op een klein elektronisch probleempje in de eerste etappe na, hebben we niet het minste probleem gekend”, glimlacht Pieter. “De 208 T16 bleek volkomen betrouwbaar, en zijn verbluffende wegligging was een trouwe bondgenoot in deze erg moeilijke rally. We gaan hier even van genieten, en dan gaan we rond de tafel zitten met Peugeot België-Luxemburg om te praten over 2015.”

Een al even brede glimlach vinden we op het gezicht van Wim Doms, Directeur Communicatie van Peugeot België-Luxemburg. “In juni, in Ieper, begonnen we aan een half seizoen om een volledig nieuwe auto te ontwikkelen”, legt hij uit. “En toegegeven, we hebben ons leergeld betaald en veel moeilijkheden gekend. Maar deze Condrozrally was de beloning voor al het geleverde werk, samen met het team van DG Sport. Pieter heeft laten zien dat hij nog altijd heel scherpe tijden kan neerzetten, en de 208 T16 bleek volkomen betrouwbaar in een heel veeleisende rally. Deze 5de plaats is op zijn minst geruststellend, en zet ons meteen aan het denken over volgend jaar. Voor alle duidelijkheid: op dit moment is er nog niets beslist, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een project kunnen uitwerken dat iedereen tevreden zal stemmen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…”.

Peugeot België-Luxemburg PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 4 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons