van der Horst

Condroz Rally: Nog verschillende titels te verdelen

Kobus - Ford Fiesta R5
Kobus - Ford Fiesta R5
De Condroz Rally sluit volgend weekend het Belgian Rally Championship 2014 af. Freddy Loix is de Kampioen van België 2014 met zijn Skoda Fabia S2000, maar voor de tweede plaats wordt het nog spannend tussen Ford-rijders Cédric Cherain en Hermen Kobus. Het verschil bedraagt 6 punten.
eb4f58d0ed63c5b1cf7ef4f0b17ebd6511a13926.jpg
Freddy Loix is vanzelfsprekend ook kampioen in RC2, terwijl Kris Princen de titel veroverde in RC1. De titel in het merkenkampioenschap is nog niet beslist. Subaru staat voorlopig aan de leiding, dankzij de punten die Princen en Van Woensel scoorden, maar Ford volgt op amper 3 punten. Met Bouche, Cherain, Kobus, Vanneste en Baugnet is de blauwe ovaal goed vertegenwoordigd in Hoei om Subaru alsnog van de titel te houden. Zelfs Skoda is mathematisch nog niet uitgeschakeld, maar met 17 punten achterstand moet er al veel gebeuren om naast de titel bij de piloten ook de merkentitel te veroveren.

In RC4 heeft Guillaume Dilley, vorig jaar kampioen in Gr.M, de titel op zak na een knap seizoen met de Peugeot 208 R2. Maar, in het Junior BRC is de Brusselaar nog niet helemaal zegezeker. Met een voorsprong van 29 punten (virtueel zelfs 33 punten, want Stijn Pacolet moet een score van 4 punten laten vallen aangezien er in het Junior BRC slechts 6 resultaten worden meegeteld), heeft Guillaume Dilley het moeilijkste al achter de rug. Stijn Pacolet zal niet alleen de beste R1 Junior moeten zijn, maar ook alle snelste tijden moeten rijden in zijn categorie om nog een kans te maken op de Junior-titel.

Voor Stijn Pacolet staat er nog meer op het spel in Hoei, want in RC5 blijft alles mogelijk. Amaury Molle heeft de beste uitgangspositie met 33 punten, maar Pacolet volgt op amper 3 punten. Hetzelfde verschil is er in RC3 in het voordeel van Eric Haccourt, die nog moet uitkijken voor Armand Fumal.

Na het afsluiten van de inschrijvingslijst voor de Condroz Rally, mocht Stephan Hermann de champagne laten knallen. Met 20 punten in NCM op zijn actief, had hij slechts 2 puntjes voorsprong op Patrick Snijers, maar die komt niet aan de start in Hoei, net zomin als Frank Baert en de Nederlander Wouter Ploeg. Hermann is met zijn Fiat Punto dus kampioen in NCM.

Tim Van Parijs was in RGT de enige die de titel nog kon pakken, maar daarvoor moest hij wel zijn vierde deelname, het minimum om geklasseerd te worden, laten noteren in de Condroz Rally. Aangezien de Porsche-piloot niet aan de start komt, zal er dit seizoen geen GT-kampioen worden gehuldigd in het BRC. Ook in NCE heeft niemand de vereiste vier deelnames achter zijn naam staan.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op woensdag 29 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons