van der Horst

Condroz Rally: Cédric Cherain met Citroën DS 3 WRC

Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Het regent topwagens tijdens de traditionele seizoenafsluiter in Hoei. Cédric Cherain ruilt voor de gelegenheid zijn DS 3 R5 voor een WRC-versie uit de ateliers van D-Max.
« Voor ons is het kampioenschap verkeken," vertelt Cédric. "Daarom mikken we op de algemene overwinning. In de Condroz staan er altijd veel WRC's aan de start. In overleg met D-Max hebben we beslist om te starten met een DS 3 WRC. D-Max heeft trouwens nog wat recht te zetten na de opgave van Petter Solberg vorig jaar."

"In vergelijking met een R5, is de WRC op alle vlakke beter," vervolgt Cédric. "Motor, remmen, alles is efficiënter. Sommigen vinden dat wij op papier favoriet zijn, maar ik ben geen Sébastien Loeb. Ik heb niet zoveel kilometers in de benen met een WRC. We zullen eerst moeten afwachten of ik de wagen snel onder de knie krijg. Maar, als ik 95% van het potentieel van deze WRC kan benutten, zal ik niet ver van de zege zitten. We kruisen onze vingers..."

Foto: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op woensdag 4 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van de Condroz.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons