van der Horst

Condroz Rally: Yvan Muller en Yves Matton met topmateriaal aan de start

Yvan Muller
Yvan Muller
Het begint een traditie te worden dat de patron van Citroën Racing Yves Matton naar de Rally van de Condroz komt en telkens een ander zwaargewicht meebrengt. Na Sébastien Loeb en Petter Solberg zal nu Yvan Muller het startveld komen vervoegen in Hoei. Matton zelf zal na twee eerdere starts met een Citroën Xsara WRC nu met een DS 3 WRC aanrukken, terwijl Muller kan beschikken over een DS 3 R5.
  • Prospeed Competition
Yves Matton - Citroën Total
Yves Matton - Citroën Total
Yves Matton: “Aanvankelijk wilde ik elk jaar een nieuw model inzetten van de door Citroën ontwikkelde WRC’s. Na twee jaar met de Xsara was het de logica zelve om dit jaar een C4 in te schrijven. Maar omdat er geen auto beschikbaar was en we op hetzelfde moment de kans kregen om te beschikken over een DS 3 WRC van PH Sport, heb ik geen moment geaarzeld. Eindelijk krijg ik de kans om achter het stuur de auto te ontdekken waarmee onze fabrieksrijders het Wereldkampioenschap betwisten. Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb nog nooit kunnen plaatsnemen in een DS 3 WRC. Niet achter het stuur, maar evenmin in de navigatorsstoel. De Rally van de Condroz is de wedstrijd die me de weg heeft gewezen naar de autosport. Het parcours van de rally passeerde in mijn jeugd langs ons huis en zo is de passie ontstaan. Vandaar ook dat ik in de mate van het mogelijke de Motor Club van Hoei probeer te helpen om de Rally van de Condroz in leven te houden. En dit jaar heb ik ook weer kunnen bijdragen tot de samenstelling van het deelnemersveld door een nieuwe gerenommeerde rijder naar Hoei te lokken…”

Viervoudig wereldkampioen WTCC aan de start in Hoei

Ook de DS 3 R5 van Muller is geprepareerd in de ateliers van het team PH Sport en net als de DS 3 WRC van Matton geschoeid met Michelin-banden. Ondanks zijn drie WTCC-titels, tien titels binnen de Trophée Andros heeft Yvan Muller ook reeds enkele malen kunnen proeven van rally.

Yvan Muller
Yvan Muller
“Voor mijn korte deelname dit jaar aan de Rallye du Chablais, met een DS 3 R5, was mijn laatste rally de Rallye de France-Alsace in 2012. Toen Yves Matton me voorstelde om deel te nemen aan de Condroz Rally, heb ik geen ogenblik geaarzeld. Ik kom telkens weer heel graag naar België en ik heb gehoord dat er een uitstekende sfeer heerst in de Rally van de Condroz. Deze deelname is voor mij een mooie ontspannende afwisseling in een druk seizoen, met mijn WTCC-programma en mijn eigen circuitteam, maar het is ook een echte uitdaging. Zelfs na 35 jaar autosport blijf ik geprikkeld door nieuwe ervaringen.  Yves heeft me al gewaarschuwd dat het enorm glad is in de Condroz! Ik mag dan wel veel ervaring hebben op ijs, maar hier is de context helemaal anders. In de Trophée Andros wordt gereden op een kort circuit met sneeuwmuren errond. Tijdens de KP’s van de Rally van de Elzas, die ook bijzonder delicaat waren, heb ik duidelijk gemerkt dat mijn ervaring op het ijs hier niet veel te betekenen heeft. Aangezien ik maar heel zelden aan rally’s deelneem, heb ik telkens weer wat tijd nodig om te wennen. En in de Condroz zal dat zeker niet anders zijn. Maar reken maar dat ik mijn best zal doen om zo goed mogelijk te presteren!”

Foto's: Hans Van Onsem & WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op dinsdag 3 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van de Condroz.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons