van der Horst

Condroz Rally: Voorbeschouwing van Cédric De Cecco

Voor het seizoen 2018, was Cédric De Cecco erg fier toen hij mocht aankondigen dat hij niet minder dan drie wedstrijden zou rijden met de originele Abarth 124 Rally R-GT in de kleuren van YACCO België. Na een goede rally van Spa werd het project echter vroegtijdig stopgezet, waardoor de zoektocht naar een andere project met zijn partners noodzakelijk was.
“Mijn vader bracht me in contact met een vriend en tegelijkertijd gelegenheidscorijder, Eric Defourny, die ook de Lunch Garden in Flémalle en Libramont leidt. Hij had het plan opgevat om samen de Rallye de la Famenne met mij te rijden. Er zijn niet veel mensen zoals Eric, met een dergelijke passie”, weet ook Cédric. “Initieel wilden we met een Subaru Impreza rijden, maar omdat ik dit seizoen nog maar weinig reed, was het beter om de wedstrijd in Marche ook te zien als voorbereiding op de Rallye du Condroz, de belangrijke afspraak van eind dit seizoen. Cédric Cherain was erg positief over het Italiaanse teams Metior, met basis in Monza, het team waar hij mee in Ypres reed. YACCO België helpt ons met een bijkomend budget en dat onder meer door een samenwerking met één van hun partners, de bekende fabrikant van de schaalmodellen 1/43 IXO Models. We gingen samen zitten, de contacten waren er en er volgde een contract voor de Rallye de la Famenne en de Rallye du Condroz. »
 
In Marche, doet Cédric het met Eric Defourny, en in Hoei, op het einde van het seizoen, zien we Jérôme Humblet weer rechts in de auto. “Ik stond in essentie niet echt te springen voor een zoveelste Skoda, maar als je een goed resultaat wil, is de Fabia R5 de auto bij uitstek. We zouden vooraan moeten rijden in de Famenne, terwijl in de Condroz, als alles wat wil meezitten, een top 5 doenbaar is. Maar goed, rally rijden is moeilijk te voorspellen…”
 
In de Famenne en de Condroz, zal de Skoda Fabia R5 van Cédric De Cecco de kleuren hooghouden van YACCO Belgique, IXO Models, de restaurants Lunch Garden van Eupen, Flémalle, Hannut, Libramont, Soignies en Waterloo, Roof Isolation, Tonic, Alterego, Auto-attelage.com, Hofman, BF, Herock, Dunez, NPR Technic, AMV Engineering, Artec zwembaden, Doneux verzekeringen, Brin d’Herbe manege, Christophe Berwaert, en uiteraard de banden DMACK.
 
Twee mooie afspraken dus, met eerste de populaire Rallye de la Famenne tijdens het weekend van 18 en 19 augustus in Marche.

Persbericht Cédric De Cecco Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 7 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons