van der Horst

Condroz: Verschueren pakt titel, Princen grijpt winst

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren heeft voor het eerst in zijn carrière de Belgische rallytitel op zak gestoken. De Oost-Vlaming had genoeg aan de derde plaats in de Rallye du Condroz, de traditionele afsluiter van het seizoen. Kris Princen deed wat moest, winnen, maar dat volstond niet voor de titel.
De leidersplaats van Kris Princen (Skoda Fabia R5) kwam op de slotdag niet meer in gevaar. Princen controleerde en hield zondag de touwtjes stevig in handen. Hij hield een kleine halve minuut voorsprong over op zijn dichtste belager, Kevin Abbring (Peugeot 208 R5). Voor Princen is het al zijn vierde zege dit seizoen, na de Haspengouw, de Sezoensrally en de East Belgian. Maar twee kapitale fouten in Spa en de Omloop van Vlaanderen zorgden ervoor dat zelfs winst in de Condroz niet volstond om een tweede nationale titel te vieren.

Die titel ging naar Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5). Die zat enkele keren in vieze papieren maar de 38-jarige Oost-Vlaming panikeerde nooit en schoof stelselmatig op dankzij enkele opgaves, maar vooral door enkele besttijden waarmee zich zonder al te veel moeite ontdeed van Adrian Fernémont (Ford Fiesta R5) en Bruno Thiry (DS3 R5), respectievelijk vierde en vijfde. Verschueren pakte dus de derde plaats, en dat volstond ruim om zijn naam op de erelijst te plaatsen als Belgisch kampioen. 

Bertrand Grooten (Skoda Fabia R5) besloot op een zesde plaats, Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) moest vrede nemen met de zevende stek. De Duitser Mark Wallenwein (Skoda Fabia R5), een onfortuinlijke Kevin Demaerschalk (DS3 R5) en Cédric De Cecco (Peugeot 208 R5) besluiten de top tien.

Bij de juniors moet de laatste proef nog gereden worden, maar Guillaume de Mévius kan zich toch kronen tot kampioen, want Sebastien Bédoret, op weg naar winst, kon niet genoeg bonuspunten sprokkelen door de vele neutralisaties. 

Later meer.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 5 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons