van der Horst

Condroz: Wie steekt Lefebvre de loef af?

Stéphane Lefebvre
Stéphane Lefebvre
Komend weekend wordt met de Condroz Rally in Huy de voorlaatste manche van het Belgische Rallykampioenschap betwist. Stéphane Lefebvre moet enkel het podium over om zijn (eerste) Belgische titel binnen te halen. De hamvraag luidt dan ook: wie houdt de Fransman van de eindzege aan de boorden van de Maas?
  • Powercars
Er was dit jaar geen kruid opgewassen tegen de suprematie van Stéphane Lefebvre (Citroën). De Fransman won dit jaar overal waar hij aan de start stond, waardoor hij vroegtijdig een einde maakte aan de titelstrijd. De Nordist hoeft dit weekend geen punt te scoren. Hij moet enkel het startpodium voorbij.

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
De eergierige Fransman zal er ongetwijfeld alles aan doen om zijn zegereeks in het BRC verder te zetten. Lefebvre kan ook voor de vierde keer op rij winnen in Huy, maar de tegenstand is niet min. Uittreden BK-kampioen Adrian Fernémont (Skoda) moest de jongste jaren de Fransman altijd laten voorgaan, maar is gebrand om de rollen eens om te draaien. Maar er liggen nog kapers op de kust met onder meer Gino Bux (Skoda) en het Russische godenkind Nikolay Gryazin (Skoda). Ook Maxime Potty (Citroën), één van de revelaties in 2022, kan meedingen voor het podium. Verder zijn er nog heel wat outsiders met onder meer Xavier Bouche (Citroën), Jos Verstappen en Charles Munster (Skoda) die debuteert met een Rally2-wagen. Er zijn ook een aantal afwezigen, zoals Grégoire Munster, Vincent Verschueren en Kris Princen die door een dispuut met/door de RACB niet aan de start mag komen met de DS3 WRC.

Gilles Pyck - Renault Clio
Gilles Pyck - Renault Clio
Het is ook uitkijken naar de GT's waar een titanengevecht wacht tussen Cédric Cherain, Romain Delhez en Gunther Monnens. In Rally4 wacht een duel tussen Tom Rensonnet en Gilles Pyck, maar ook Niels Reynvoet kan een rol gaan spelen. In Rally5, dat grotendeels gevuld worden door de mannen van Clio Trophy, krijgt kersvers kampioen Benoit Verlinde de kans om de puntjes op de i te zetten, maar dan moet hij wel voorbij Casper Nielsen. Christophe Kerkhove kan bij de historics dan weer de titel binnen halen.

Zaterdag zijn er tien proeven. Opvallend, de organisatie opteerde de nachtproeven te schrappen omwille van veiligheidsredenen. Op zondag wachten nog eens acht proeven, om na 200 kilometer tegen de klok de winnaar te kennen, rond 16 uur.

Foto: Davy Degryse - RIP & Sandro Delaere

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 3 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons