van der Horst

Condrozrally: Lyssia Baudet verdedigt de kleuren van het RACB National Team

Lyssia Baudet
Lyssia Baudet
Lyssia Baudet komt tijdens de volgende Condrozrally aan de start met de Renault Clio Rally5 in de kleuren van het RNT. Justine Demeestere wordt haar corijder. Voor ze deelneemt aan de voorlaatste manche van het Belgische rallykampioenschap maakt de amazone ook deel uit van het Belgische team tijdens de FIA Motorsport Games.
  • Prospeed Competition
Lyssia Baudet kreeg onlangs een heel aangenaam telefoontje. “Geoffrey Theunis, manager van het RACB National Team, stelde me voor om met de Renault Clio Rally5 RNT uit de ateliers van CRT Sport aan de start te komen van de Condrozrally. Ik heb toch een fractie van een seconde moeten nadenken vooraleer toe te stemmen”, lacht de jongedame.

Renault Clio Rally5
Renault Clio Rally5
“Uiteraard is het een grote verrassing, maar ik zal de kleuren van het RACB National Team met heel veel trots verdedigen. Ik ben er me echter terdege van bewust dat ik mijn eerste stappen in de rallysport zal moeten zetten in één van de lastigste wedstrijden van het land. Gelukkig kan ik rekenen op de ervaring en de uitstekende goede raad van Justine Demeestere, die al heel wat rally’s op haar naam staan heeft. Heel binnenkort zullen we trouwens samenzitten zodat ze me de grote lijnen van het nota’s nemen kan uitleggen.”

Wat het doel dan wordt op de chronoritten in en rond Hoei? “Ik wil me vooral amuseren aan het stuur van die kleine voortrekker”, stelt het kersverse lid van het RACB National Team. “Maar ik wil ook aan de finish staan, en in de loop van de wedstrijd gestaag beter worden. Sinds ik begin dit jaar aan het Stuurwiel heb deelgenomen is mijn motivatie helemaal intact gebleven.”

“Het is logisch dat we beroep doen op Lyssia Baudet”, benadrukt Geoffroy Theunis. “Tijdens de finale van de selectie maakte ze al heel wat indruk.”

Voor ze aan de start van de Condrozrally komt zal Lyssia ter voorbereiding ook deelnemen aan de Rallye van Jalhay (23 oktober). Daarna draagt ze de kleuren van het RACB National Team in een heel bijzondere context: die van de FIA Motorsport Games, die van 26 tot 30 oktober in Le Castellet worden gehouden. “Ik kom er aan de start in de slalom”, preciseert Baudet. “Dat wordt een mooie ervaring, en is ook een originele manier om in een internationale omgeving toe te treden tot de grote familie van het RNT.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 13 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons