van der Horst

Constructieve pistes om de problemen in verband met de geluidsoverlast op Circuit Zolder te regelen

Start Belgian Open Race
Start Belgian Open Race
Op initiatief van de Belgian VW Club werd er op dinsdag 30 april een belangrijke vergadering gehouden op Circuit Zolder met als aanwezigen Charles-Henri Bonnet en J.G. Mal-Voy (respectievelijk Secretaris Generaal en Voorzitter van de Belgian VW Club), René Verbist, bestuurder van WRT, Xavier Schene, Directeur van RACB Sport, Jean-Pierre Mondron, Laurent Voogt en Vanessa Bouchat (respectievelijk Bestuurder, Koersdirecteur en verantwoordelijke van de VW Fun Cup bij Kronos Events), Willy Bruyninckx (geluidsexpert in lawaai en coördinator van geluidsoverlast op Circuit Zolder voor de provincie Limburg), en daarnaast Thierry Deflandre en Lucia Gallucci (respectievelijk Directeur en Race Manager van Circuit Zolder). Het doel van deze vergadering was om te discussiëren over het probleem van geluidsoverlast na de ongelukkige zaterdag van 22 maart, datum waarop het seizoen van de VW Fun Cup begon.
  • Prospeed Competition
Na deze zeer constructieve vergadering en nadat er ondermeer gediscussieerd werd over de methoden die gebruikt werden om het geluid te meten, zijn de deelnemers tot de conclusie gekomen dat de oplossing via de oprichting van een werkgroep, bestaande uit René Verbist, en Professor Xavier Schene Bruyninckx, zal gebeuren. Deze groep zal heel snel deze problematiek aanpakken en zo vlug mogelijk met een oplossing afkomen.

Nu al zijn er pistes ontstaan om oplossingen te vinden in verband met de geluidsoverlast en de manier waarop die geluidsoverlast werd berekend. Om iedereen met een gerust hart in een niet zo verre toekomst te laten rijden op Zolder, stelt het Circuit voor om alle deelnemers van de meeting van 22 maart 2014 gratis uit te nodigen voor twee testsessies die in de ochtend zullen plaats vinden. De eerste tests zijn gepland op donderdag 19 juni van 9u00 tot 12u00 en zullen worden toegespitst op de controle van de eerste oplossingen uitgewerkt door de werkgroep. De tweede tests zullen plaatsvinden op 9 oktober eveneens van 9u00 tot 12u00 om deze oplossingen te bevestigen met het oog op de race van 8 november. De twee ochtend testsessies zullen kunnen rekenen op de constante aanwezigheid van de personen van de werkgroep.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze tests en de maatregelen van de werkgroep ervoor zullen zorgen dat het probleem dat we op 22 maart hebben meegemaakt, voorgoed tot het verleden zal behoren.

Kronos Events press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons