van der Horst

Continuïteit in Sprint Series met 22 deelnemers

Qualifying Race: De wedstrijd in beeld gebracht
De Blancpain Sprint Series - de opvolger van de FIA GT Series - heeft voor de seizoensopener te Nogaro 22 deelnemers weten aan te trekken. Daarmee is er sprake van continuïteit aangezien ook vorig seizoen het aantal startnummers op en rond de 20 schommelde. Stéphane Ratel had nochtans zijn zinnen gezet op een lichte stijging richting de 30, maar moet dus vrede nemen met een compact maar nog steeds aantrekkelijk startveld. Met Audi, BMW, Mercedes, McLaren, Lamborghini, Nissan en Ferrari wordt de diversiteit nog steeds verzekerd, terwijl het merendeel van het veld nog steeds uitkomt in de Pro Cup met maar liefst 14 inschrijvingen aldaar.
  • Powercars
Baku World Challenge: Vrije trainingen en kwalificaties in beeld gebracht
Uiteraard springt het grote contingent van WRT Audi’s weer in het oog, waarbij ook Phoenix Racing weer van de partij is, dit seizoen met een extra exemplaar van R8 LMS ultra. BMW Team Brasil gaat voortaan door het leven als AH Competiçoes Team Brasil en bevestigde inmiddels de aanwezigheid van voormalig Formule 1-rijder Nelson Piquet Jr. op een van de BMW Z4’s. ROAL Motorsport doet ook een beroep op laatstgenoemde bolide en zal met Alex Zanardi ongetwijfeld een van de blikvangers zijn in het kampioenschap.

Baku World Challenge: Vrije trainingen en kwalificaties in beeld gebracht
De voornaamste aanvullingen die tot dusver nog niet officieel waren bevestigd zijn beide Bhai Tech McLarens (line-up TBA), de Novadriver Audi die terugkeert, terwijl ook het Britse Fortec twee exemplaren van de Mercedes SLS AMG GT3 aan de start zal brengen in de Silver Cup. Deze Cup die werd ingericht voor jong talent met ‘Silver’ klassering onder de 25 jaar, kent overigens een degelijk succes met zes aanmeldingen. Er werd dan ook voorzien in een mooie prijzenpot en een bonus van €50.000 indien men er in slaagt de race algemeen te winnen.

08aff03795c07ceaa03e9449364982a9f7bcf6fc.jpg
Opvallend is dat de Pro-Am Trophy vooralsnog achterop hinkt met maar twee inschrijvingen, zijnde de Blancpain Racing Lamborghini van Marc Hayek himself en Peter Kox, en de tweede ROAL Motorsport BMW die nochtans eerst in de Silver Cup zou uitkomen. De Blancpain Sprint Series gaan over goed twee weken van start tijdens de traditionele Paasraces te Nogaro.

--- Deelnemerslijst BSS Nogaro ---

Foto's: Marnik Mouchaers, Vincent Wouters & Decancq/SRODit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 3 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons