van der Horst

Silverstone: De beurt aan Daniel Ticktum

Dan Ticktum - DAMS
Dan Ticktum - DAMS
Daniel Ticktum (DAMS) heeft in Silverstone zijn eerste zege in de formule 2 behaald. De Brit vertrok vooraan en wist die positie tot het einde te behouden. Aan de meet ging hij Christian Lundgaard (ART Grand Prix) en Louis Delétraz (Charouz) vooraf.
In de zestiende ronde spinde Callum Ilott (UNI-Virtuosi), waarna zijn wagen de piste blokeerde.De safety car werd de baan opgestuurd en alle wagens dienden door de pitlane te passeren om voorbij de gestrande wagen te geraken. Christian Lundgaard (ART Grand Prix) maakte van de safety car periode gebruik om alsnog nieuwe rubbers te laten opsteken al waren er slechts nog drie ronden te gaan. Bijna lukte de strategie van de Deen, hij stormde voorbij Mazepin, Zhou en Deletraz maar kam net tekort om Ticktum te verschalken.

Ook Jehan Daruvala (Carlin) was de auteur van een mooie remonte, gestart buiten de top tien legde hij alsnog beslag op de vierde positie. Nikita Mazepin (Hitech GP), Felipe Drugovich (MP Motorsport), Nobuharu Matsushita (MP Motorsport) en Jack Aitken (Campos) pakten de resterende punten. Robert Shwartzman (Prema Racing) werd dertiende net voor Mick Schumacher (Prema Racing) en pakte alweer geen punten, de Rus ziet zijn voorsprong in het kampioenschap slinken tot  acht punten op Ilott.

Foto: DAMS
 



  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons