van der Horst

Copilotencarrousel bij Hyundai

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Na Thierry Neuville en Dani Sordo eerder dit jaar, moet ook Pierre-Louis Loubet op zoek naar een nieuwe copiloot. En Craig Breen start dit weekend in de Targa Florio, de derde manche van het Italiaans kampioenschap, niet met Paul Nagle aan zijn zijde, maar wel met een Belg: Louis Louka.
Pierre-Louis Loubet - Hyundai I20 WRC
Pierre-Louis Loubet - Hyundai I20 WRC
Vincent Landais vervoegt een clubje waar Nicolas Gilsoul en Carlos Del Barrio sinds begin dit jaar al deel van uitmaken. De Franse corijder zal niet langer een team vormen met Pierre-Louis Loubet, die dit jaar een ruim WRC-programma afwerkt met een Hyundai van het Franse 2C Compétition. Wie zijn vervanger wordt is nog niet duidelijk. De ervaren Jérôme Degout is nu al oevreur voor Loubet (en dus altijd een optie), en uiteraard werd de naam van Gilsoul al rondgestrooid.

Ook Craig Breen zal het dit weekend doen met een nieuwe corijder. Paul Nagle raakt door de coronamaatregelen niet tijdig in Italië. De vervanger is een Belg en niet de minste. Louis Louka zal de Ier bijstaan in de Targa Florio, op zoek naar een tweede opeenvolgende winst in het Italiaanse kampioenschap, nadat Breen eerder de Sanremo won. Louka zit ook al in de 'pool' van Hyundai als vaste corijder van Grégoire Munster. De jonge Belg stond eerder Guillaume de Mévius al bij, tot hij vervangen werd door Martijn Wydaeghe.

Ook Thierry Neuville en Wydaeghe, winnaars van de openingsmanche van het Italiaanse kampioenschap, zullen er bij zijn in Italië, weliswaar in een nevencompetitie voor WRC's. Ook Ole Christian Veiby, vorige weekend nog primus in een Portugese onverhardrally, zal er starten met een Hyundai WRC.

Foto: Sandro Delaere & Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 3 mei 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons