van der Horst

Coppa Florio: GPX Racing neemt de leiding

GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
Tijdens de eerste zes uren van de Coppa Florio is het de GPX Racing Porsche van Jordan Grogor, Frederic Fatien, Matthieu Jaminet en Robert Renauer die als leider over de meet ging. Het kwartet reed een constant eerste deel, waarbij het morgen met een ronde voorsprong mag starten op de MP Motorsport Mercedes van Henk de Jong, Jaap Van Lagen en Rik Breukers. Derde in de tussenstand is de CP Racing Mercedes van Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis, die tevens ook de leiders zijn in de GT3 AM-klasse.
  • Skylimit Events
Nochtans was bij de start de Wolf GB08 Tornado van Avelon Formula zeer goed vertrokken, waarbij Ivan Bellarosa en Guglielmo Belotti zelfs de eerste 90 minuten vooraan te vinden waren; maar een vermoedelijk probleem met de versnellingsbak zorgde ervoor dat zij twee uur in de pits stonden. Zij bevinden zich nu op een twintigste plaats. Nico Verdonck, Rodrigue Gillion en Tom Heeren zijn de enige Belgen die aan de start kwamen in de GT-klasse, maar sloten de dag af als leider in de GT4-klasse met hun PROsport Racing Aston Martin, dit met een ronde voorsprong op de Team Avia Sorg Rennsport BMW.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS
AC Motorsport - Audi RS3 LMS
In de TCE-klasse hebben we een verrassende leider in de tussenstand. De Red Camel-Jordans.nl Cupra met Ivo en Rik Breukers leek de dag af te sluiten als koploper, maar dat veranderde nadat zij tot tweemaal toe de barrières raakten en beide kanten van de wagen beschadigden. De oranje Cupra zocht de pits op en stond bij het vallen van de vlag nog steeds binnen. Hierdoor kreeg de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Volkswagen met Miklas Born, Fabian Danz en Constantin Kletzer de leiding in de schoot geworpen met negen ronden voorsprong op het duo Breukers. AC Motorsport, dat zijn Audi inzet met James Kaye, Ricky Coomber en Marcus Menden, eindigde de dag op een derde plek nadat het zich een weg naar voren moesten banen met ophangingsproblemen in het begin van de race.

Morgen vanaf 11 uur gaat het tweede deel van start, waarbij de laatste zes uren wordt afgewerkt. Net zoals het eerste deel is dit integraal te volgen op de sociale media van de 24H Series.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons