van der Horst

Coppa Florio: inschrijvingen rollen goed binnen

2020 Hankook 12H Monza
2020 Hankook 12H Monza
In iets minder dan drie weken trekt de 24H Series powered by Hankook terug naar Italië, meer bepaald naar Sicilië met de Coppa Florio in het vooruitzicht. Het circuit rond Lago di Pergusa heeft over de jaren heen verschillende klassen mogen ontvangen en Creventic besloot om één van de oudste races in de geschiedenis van de motorsport terug tot leven te brengen met een 12-uursrace. Op dit moment kan men al rekenen op een twee dozijn inschrijvingen, waar vooral Italiaanse ploegen op prijken, maar ook langs Belgische zijde is er al één en ander bevestigd.
Ivan Bellarosa - Wolf GB08 Tornado
Ivan Bellarosa - Wolf GB08 Tornado
Langs Italiaanse zijde kan men rekenen op een team dat ervaring heeft op het hoogste niveau. Dinamic Motorsport, vorig jaar nog winnaar in Monza in het kader van de Blancpain GT Series Endurance Cup, zet namelijk een Porsche en een Lamborghini Huracan Supertrofeo in voor deze wedstrijd. De familie Gostner zet een Mercedes in onder de teamnaam MP Racing. Nog een opvallende verschijning zal de Wolf GB08 Tornado van Avelon Formula zijn. Deze zal bestuurd worden door Guglielmo Belotti en Ivan Bellarosa, beide nog oud-deelnemers aan de 24H Zolder.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
Aan de Belgische kant zal Speedlover als vanouds aanwezig zijn met een Porsche 991 GT3 Cup, terwijl Nico Verdonck, Rodrigue Gillion en Tom Heeren al bevestigd zijn op de PROsport Racing Aston Martin Vantage GT4. Als voorlopig laatste Belgisch team zal ook AC Motorsport weer te vinden zijn in de TCR-klasse, waar het met hun Audi RS3 LMS weer de strijd zal aangaan tegen Red Camel-Jordans.nl Cupra en AutoramaMotorsport by WolfPower Racing VW Golf TCR. De race zal van 9 tot en met 11 oktober plaatsvinden, waar de eerste zes uur op zaterdag afgewerkt worden, om dan zondag de overige zes uur af te haspelen.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op dinsdag 22 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coppa Florio 12H Sicily.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons