van der Horst

Corona houdt WRT aan de kant op de Red Bull Ring

Team WRT - Audi R8 LMS Evo
Team WRT - Audi R8 LMS Evo
Verontrustend nieuws, slechts één week voor de start van de 24 Hours of Spa: WRT staat komend weekend niet aan de start van de ADAC GT-wedstrijden op de Red Bull Ring. Drie teamleden hebben positief getest op het coronavirus en dus blijft het volledige team uit voorzorg aan de kant. Dries Vanthoor en Charles Weerts staan vijfde in de tussenstand.
Vincent Vosse
Vincent Vosse
Vincent Vosse (teambaas WRT): "We worden geconfronteerd met een situatie waarvan we wisten dat ze in deze context kon voorvallen. We hebben meteen een beroep gedaan op onze stricte protocols die we voorbereid hebben voor zulke situaties. Voorzichtigheid en totale transparantie zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarom hebben we beslist om het team terug te trekken uit de races op de Red Bull Ring en om de organisatie van de ADAC GT Masters en de lokale autoriteiten op de hoogte te brengen. Er is een vlotte samenwerking tot stand gebracht om ieders veiligheid te kunnen garanderen."

Op dit moment heeft de Covid-besmetting bij WRT gelukkig geen impact op de plannen van het team uit Baudour voor de komende 24 Hours of Spa, die op 24 en 25 oktober betwist worden.

Foto's: ADAC GT, Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in ADAC GT Masters op vrijdag 16 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons