van der Horst

Corona-kronieken: Ash Sutton, BTCC-ster en liefhebber van een fotofinish

Jack Goff en Ash Sutton
Jack Goff en Ash Sutton
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. In dit artikel stoppen we al in 2018, het seizoen waarin regerend BTCC-kampioen Ash Sutton (Subaru) er tweemaal in slaagt een hoofdrol te spelen in een fotofinish. Een keer als winnaar, een andere keer als verliezer...
Ash Sutton is een van de sensaties van de afgelopen BTCC-seizoenen. Op 23-jarige leeftijd, en al bij zijn tweede poging, werd hij gekroond tot kampioen in het Britse kampioenschap voor toerwagens. De Subaru-rijder maakte vooral naam en faam door zijn exploten in de regen. In Snetterton start Sutton als negende, maar na amper een halve ronde toont hij de snuit van zijn Levorg GT aan polesitter Jack Goff (Honda).

De wedstrijd duurt twaalf ronden, maar pas halfweg heeft Sutton het juiste ritme te pakken. De leider heeft een kloof geslagen en het duurt tot twee ronden van het einde om een rechtstreeks duel te zien tussen de twee kemphanen. Sutton lijkt een beslissende aanval geplaatst te hebben in de laatste ronde, maar Goff dient hem van antwoord en de race eindigt met een fotofinish.
 

De revanche

Voor een tweede opeenvolgende keer kampioen worden lukt niet, maar Ashley Sutton strijdt tijdens het laatste raceweekend van 2018, op de GP-omloop van Brands Hatch, opnieuw mee voor de overwinning. Ook hier wordt de overwinning beslist met een fotofinish, maar wel na een beklijvend duel met boezemvriend Josh Cook (Vauxhall) dat verschillende ronden zal duren. Genieten van begin tot einde!
 


 Foto: BTCCDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op vrijdag 27 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons