van der Horst

Corona-kronieken: De gewiekste oorlogsstrategie van Fernando Alonso

Fernando Alonso
Fernando Alonso
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. We trekken voor een bijzonder controversieel moment naar de Formule 1-paddock van 2007, waar Fernando Alonso besloten heeft om teamgenoot en debutant Lewis Hamilton een lesje te leren.
Dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is om Fernando Alonso als teamgenoot te hebben in de Formule 1, kan ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne beamen. Dertien jaar geleden vormde de Spanjaard bij McLaren een explosief duo met nieuwkomer (en supertalent) Lewis Hamilton. "Ik heb hem die overstap afgeraden", vertelde toenmalig manager Flavio Briatore onlangs in de podcast Beyond The Grid

"Ik vertelde hem: 'ze hebben een nieuwe kerel, Lewis Hamilton, en die zit in de achterzak van Ron Dennis. Ik beloof je dat je zal moeten vechten tegen Hamilton en dat hij beschermd zal worden door Ron Dennis.' Hij ging er echter van uit dat zijn snelheid voldoende zou zijn om politieke spelletjes uit te sluiten." Een verkeerde inschatting van de gewezen Renault-rijder...

Al snel zou duidelijk worden dat de rivaliteit tussen beiden op een gegeven moment een kookpunt zou bereiken. En zo geschiedde tijdens de kwalificatiesessie van de Grote Prijs van Hongarije. Let vooral ook op hoe Alonso het tegenover de pers met een uitgestreken gezicht heeft over een "foute berekening van het team". Oh en voor de volledigheid: de Spanjaard zal uiteindelijk niet op pole positie starten, maar wel een gridstraf krijgen van vijf plaatsen.
 


Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op vrijdag 3 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons