van der Horst

Corona-kronieken: De tranen van Schumacher

Mika Häkkinen, Michael Schumacher en broer Ralf
Mika Häkkinen, Michael Schumacher en broer Ralf
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. Wanneer Michael Schumacher in Monza wordt geconfronteerd met het feit dat hij voortaan evenveel zeges telt als wijlen Ayrton Senna, kan de Duitser zijn tranen niet meer bedwingen. Een zeldzaam moment voor de man die zelden emoties liet zien.
  • LTF
Michael Schumacher heeft in het jaar 2000 zopas de Grote Prijs van Italië op zijn naam geschreven. Die 41ste overwinning brengt de Ferrari-rijder op gelijke hoogte met Ayrton Senna. Een record dat resulteert in een erg emotioneel moment en een persconferentie die letterlijk en figuurlijk in het water valt. Zowel Mika Häkkinen als Michael Schumacher hebben duidelijk geen zin meer om op vragen te antwoorden.

Schumacher zal in de daaropvolgende jaren uiteraard nog eens vijftig overwinningen boeken, een record dat dit seizoen mogelijk kan gebroken worden door zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.
 

Foto: YouTubeDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op woensdag 8 april 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons