van der Horst

Corona-kronieken: ETCC-boksmatch in Francorchamps

ETCC Spa-Francorchamps 2004
ETCC Spa-Francorchamps 2004
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. Hoofdrolspeler in dit verhaal is zonder twijfel Augusto Farfus, gebeten hond na enkele bedenkelijke acties in de tweede ETCC-race in Francorchamps van 2004.
Augusto Farfus stond in de beginjaren van zijn carrière bekend als een Braziliaanse driftkikker, die er niet voor terugdeinsde om een tegenstander een tik te verkopen. De exponent van die reputatie kwam er op het circuit van Spa-Francorchamps, dat in 2004 het decor vormde voor het Europees kampioenschap voor toerwagens (ETCC). De Alfa Romeo-rijder doet er in onderstaande video letterlijk alles aan om teamgenoot Gabriele Tarquini aan de overwinning te helpen, ook al zijn de BMW's in die race duidelijk een pak sneller.

Al na enkele honderden meters gaat Farfus een eerste keer over de grens: Antonio Garcia (ROAL BMW) komt beter uit de startblokken, maar wordt door zijn rivaal in het gras geduwd in de aanloop naar de Raidillon. Farfus zal hetzelfde kunstje later tot tweemaal toe herhalen bij Jörg Müller. Ook nadat de wedstrijdleiding heeft beslist om een drive-through uit te delen aan de boosdoener, laat die zich echter gelden: Farfus houdt het peloton nog een laatste ronde moedwillig op. En met succes, want concentratieverlies bij Müller bezorgt Tarquini nog heel even de leidersplaats.

Om u geen enkel moment van deze epische strijd te ontzeggen, kunt u die beruchte wedstrijd hieronder nog eens volledig opnieuw beleven. Alleen de taal zijn we - ondanks deze periode van quarantaine - nog altijd niet helemaal meester...
 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op maandag 6 april 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons