van der Horst

Corona-kronieken: De scheldtirade van Sébastien Buemi

Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. In 2017 kon Sébastien Buemi een unicum verrichten in de Formule E om een tweede titel op rij te pakken in Montreal. Uiteindelijk draaide het uit op een heuse scheldpartij.
Het seizoen 2016-17 begon voorspoedig voor uittredend kampioen Sébastien Buemi. Na acht races had de Zwitser zes overwinningen achter zijn naam staan. De twee overige races had hij geen punten behaald en dat zou later belangrijk zijn. Buemi moest verstek geven tijdens de dubbele manche in New York omdat hij contractueel verbonden was aan Toyota, dat hetzelfde weekend een WEC-manche moest afwerken op de Nürburgring. Hierdoor sprong Lucas Di Grassi over Buemi en met nog twee wedstrijden te gaan in Montreal, moest de Zwitser alles op alles zetten. Helaas voor hem draaide het anders uit.

Buemi in de clinch met Daniel Abt
Buemi in de clinch met Daniel Abt
Buemi moest starten in de middenmoot na een batterijwissel. Vanaf dat moment ging het van kwaad naar erger. De Zwitser werd geraakt door Robin Frijns, waardoor zijn stuurinrichting beschadigd was. Dat moest hij een halve race volhouden. Hij hield stand, maar daar bleef het niet bij voor de Renault-rijder. Hij kwam ook nog eens in aanvaring met Daniel Abt bij het uitrijden van de pitlane. Buemi eindigde uiteindelijk als vierde, maar was ziedend. Daarop volgde een heuse scheldpartij die boekdelen sprak. Uiteindelijk zou de Zwitser gediskwalificeerd worden vanwege een te lichte tweede wagen en zo zag hij een tweede titel in rook opgaan.

Buemi besefte al snel dat hij over de schreef was gegaan. "Jammer dat dit op tv is uitgezonden", verklaarde hij aan Motorsport.com. "Ik wou gewoon de discussie aangaan met Robin Frijns en Daniel Abt, maar dat wordt altijd uit de context getrokken. Als ik iets kwijt wil, zal ik dat in de toekomst op een subtielere manier doen." Op Twitter verontschuldigde de voormalige F1-rijder zich aan Frijns en Da Costa. Daniel Abt wacht nog altijd op excuses...
 
 
De samenvatting
 
De scheldtirade

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 4 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons