van der Horst

SV Racing lanceert wedstrijd op Dirt Rally 2.0

Tuur Vanden Abeele - Ford Fiesta
Tuur Vanden Abeele - Ford Fiesta
SV Racing, het rallyteam van Tuur Vanden Abeele en Stijn Stragier, pakt tijdens deze rallyluwe periode uit met een uniek wedstrijdconcept. De Ford Fiesta R5 is volledig virtueel nagemaakt om te strijden in het racespel Dirt Rally 2.0. Simracers die de leukste, meest spectaculaire in-gameshots delen op sociale media maken kans op een helikoptervlucht of toegangstickets voor de Omloop van Vlaanderen of de eerstkomende BRC-manche.
Door de coronacrisis blijft het stil langs de rallywegen. E-Sports en simracing zitten daardoor duidelijk in de lift. Zelfs het Jobfixers BRC organiseerde een virtueel kampioenschap. Dat is het rallyteam SV Racing niet ontgaan. Het team liet de Ford Fiesta R5 volledig digitaal nabouwen om in te zetten in Dirt Rally 2.0. “Dat onze wagen deel uitmaakt van Dirt Rally 2.0 zal zeker bijdragen tot een unieke beleving bij vele simracers. Zo is iedereen een deeltje van SV SimRacing”, knipogen Tuur en Stijn. “Het is ook een leuke manier om onze trouwe partners nog eens in de kijker te zetten. We koppelen er meteen een mooie wedstrijd aan vast.”

Deelnemers maken kans om de Fiesta R5 live aan het werk te zien vanuit de helikopter tijdens de Omloop van Vlaanderen (4-5 september). Er worden ook nog eens twee keer toegangstickets voorzien voor de beste verliezers.

Wat moeten ze doen:
De livery downloaden en daarna hun beste screenshots of video’s delen op de facebookpagina van SV Racing. Belangrijk is dat alle partners genoemd worden in de Facebookpost, met een hashtag. Daarnaast moeten de deelnemers hun post ook nog eens delen hun eigen pagina. Wie de wagen niet kan downloaden, kan alsnog deelnemen. Simracers moeten dan een hagelwitte Fiesta kiezen, een screenshot nemen en daarop alle partners vernoemen. De wedstrijd loopt tot zondag 26 april, 18 uur. Latere inzendingen worden niet opgenomen in de wedstrijd.

“Het lijkt ons een mooie manier om deze moeilijke periode te overbruggen. Op die manier kijken we ook al een beetje verder, wachtend op betere tijden. Uiteraard willen we zo snel mogelijk weer strijden op de echte rallywegen, maar op dit moment is de gezondheid prioritair! Met deze actie maken we 'Blijf in uw kot' voor veel mensen een pak leuker”, besluit het duo.

Downloaden: https://www.racedepartment.com/downloads/tuur-vanden-abeele-rally-season-2020.32220/?fbclid=IwAR3M9HIabv_qQO6okfQlIwwud3z6mfol4XRHlY4yL8Mqu6-d6xq2L9REGMA

Foto: SV RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 19 april 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monteberg Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons