van der Horst

Corona-kronieken: Thierry Neuville gered door... Corona

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul vieren hun bronzen medaille met het team
Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul vieren hun bronzen medaille met het team
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. Uitzonderlijk spreken we eens op een positieve manier over Corona: het Mexicaanse bier bezorgde onze landgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul hun eerste WRC-podium met Hyundai!
Het WRC-seizoen 2014 is op dramatische wijze van start gegaan voor Thierry Neuville. Na een serieuze klapper in de Monte-Carlo worden er evenmin punten gescoord in Zweden, waar de Oostkantonner een steen raakt op de tweede wedstrijddag. In Mexico, het decor voor de derde WK-manche van het jaar, zijn de vooruitzichten een stuk beter: Neuville is op weg naar een podiumplaats, de eerste sinds de terugkeer van Hyundai in het Wereldkampioenschap Rally.

Tijdens de laatste proef slaat het noodlot toe: onze landgenoot krijgt zijn i20 WRC over de eindmeet, maar wel met een doorboorde radiator. De motortemperatuur loopt op en een terugkeer naar het assistentiepark - noodzakelijk om het resultaat vast te leggen - is onmogelijk zonder koelvloeistof. De oplossing komt uit onverwachte hoek...
 

Foto: Hyundai Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Rally Championship op vrijdag 10 april 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons