van der Horst

Corona-kronieken: Tomas Enge doet radslagen in een Lamborghini

De radslagen van Tomas Enge in zijn Lamborghini
De radslagen van Tomas Enge in zijn Lamborghini
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. Ditmaal trekken we naar de Slovakia Ring, waar de Blancpain GT Series in 2014 op bezoek kwam en een hectische zaterdagnamiddag kende.
De regen was te gast op de Slovakia Ring
De regen was te gast op de Slovakia Ring
In 2014 trekt de Blancpain Sprint Series voor het vierde raceweekend van het seizoen richting Slowakije, waar de Slovakia Ring gastheer is voor misschien één van de meest turbulente zaterdagen in het eerste seizoen van het kampioenschap onder de Blancpain-vlag. Na de kwalificaties - waarin Laurens Vanthoor nog de snelste tijd op de tabellen zet met de Audi van WRT - is het in de namiddag tijd voor de kwalificatierace.

Bij de start van die race kent de Reiter Engineering Lamborghini van Tomas Enge een wervelende start. De Tsjech start op de zevende plaats en probeert meteen enkele posities goed te maken. Hoewel hij lijkt te wedijveren voor de vierde positie, ​
De Lamborghini in betere tijden
De Lamborghini in betere tijden
loopt het al in de openingsronde compleet mis bij het uitsturen van de eerste bocht. Enge stuurt van de binnenzijde van het circuit zeer wijd de bocht uit en komt uiteindelijk zelfs in aanraking met de HTP Motorsport Mercedes van Stef Dusseldorp. Wat volgt, zijn uiterst spectaculaire beelden van een incident waar Tomas Enge gelukkig zonder kleerscheuren uitkomt.

Laurens Vanthoor en Cesar Ramos zullen in het gezelschap van hevige regenbuien de kwalificatierace winnen na een fantastisch spektakel. Nico Verdonck, in een Mercedes SLS van HTP Motorsport, wordt derde. Ook op zondag staat er een Belg op het podium: WRT-rijder Enzo Ide pakt de bronzen medaille in de hoofdrace.

(Bekijk de beelden hieronder)
 


 

Foto: SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Blancpain GT Series op maandag 11 mei 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons