van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Ayrton Redant

Bert Redant & Ayrton Redant
Bert Redant & Ayrton Redant
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Ayrton Redant maakte vorig jaar samen met zijn broer Yannick de overstap van de Ford Fiesta Sprint Cup naar de Belcar met een Porsche Cayman Clubsport en ruilt dit jaar die wagen voor een upgrade: de Porsche 911 GT3 Cup.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

Door de coronacrisis is onze hele planning natuurlijk een eind opgeschoven. Door zolang thuis te zitten heb ik er voor kunnen zorgen, net als veel van mijn collega's trouwens, dat mijn conditie op peil is gebleven.

Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie?

Red Ant Racing - Porsche Cayman ClubSport
Red Ant Racing - Porsche Cayman ClubSport
De hele autosportgemeenschap moet nu enkele maanden op zijn tanden bijten, maar na regen komt hopelijk zonneschijn! Vanaf augustus en komende herfst zullen we veel meer racen dan gewoonlijk en wordt dat lange wachten beloond. Ook tussen de races door zullen we minder geduld moeten oefenen. Daarenboven zetten we dit jaar een stapje hoger, want mijn vader, broer en ik gaan de Belcar rijden met een Porsche 911 GT3 Cup. Vorig jaar hebben we een seizoen gereden met de Cayman en ik voel me dus klaar voor een seizoen met de iconische 911!

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Ik ben een grote fan van het simracen. Uiteraard is er nog altijd ruimte tot verbetering en zijn er hier en daar nog wel wat verschillen met de werkelijkheid. Voor mij is het belangrijkste echter dat het bijzonder leuk is om zelf te doen.

Hoe kijk je naar sim- en esports-kampioenschappen?

Ayrton en Yannick Redant
Ayrton en Yannick Redant
Die nieuwe kampioenschappen zijn, zeker in deze moeilijke periode, een goed initiatief. Bovendien wordt het allemaal goed in beeld gebracht en is het heel leuk om te volgen. Mijn favorieten kampioenschappen zijn de Zolder Touring Cup, maar ook de Australische Supercars, die heel spannende races hebben en bovendien de virtuele circuits in Europa hebben uitgekozen om hun online competitie te organiseren.

24 Hours of Zolder - Redant
24 Hours of Zolder - Redant
Wat maakt je deze dagen gelukkig?

Ik ben heel blij te zien dat alles weer begint te herleven. Uiteraard geniet ik ook van de extra tijd die ik nu samen met mijn vriendin kan doorbrengen.

Foto's: Ronald Janssens, Martijn Wouters, Ford Fiesta Sprint Cup Belgium, Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op woensdag 3 juni 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons