van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Bart Ooms

Wim Jeuris, Bart Ooms en Rodrigue Gillion
Wim Jeuris, Bart Ooms en Rodrigue Gillion
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Bart Ooms was zinnens met een nieuw opgebouwde Citroën C1 aan te treden in de C1 Racing Cup, maar zag door de crisis zijn voorbereidingstijd grondig verlengd.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis je sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

De coronacrisis heeft het volledige seizoen in de war gestuurd. Samen met Pro-Oils hadden we namelijk een Citroën C1 Cup opgebouwd, waarmee we dit seizoen wilden racen. Dat is uiteraard helemaal anders uitgedraaid, maar aan de andere kant hebben we nu wel meer tijd om de auto op punt te zetten. Daarnaast kunnen we extra trainen op onze uithouding en onze fysieke conditie.

Plan je dingen anders aan te pakken eens de autosport herneemt?

Bart Ooms
Bart Ooms
De lange pauze geeft ons de kans om uitgebreid te testen en dat zal nodig zijn: het raceseizoen wordt ongezien druk en zal voorbij zijn voor we het goed en wel beseffen! Een goede planning zal dus noodzakelijk zijn.

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Dat is een understatement! Het is een leuke bezigheid tijdens deze periode zonder competitie en zelf ben ik dan ook onlangs opnieuw begonnen met iRacing om, met het oog op de herneming van de autosport, in het juiste ritme te blijven.

Hoe kijk je naar sim- en esports-kampioenschappen?

Het zijn stuk voor stuk prachtige initiatieven om mensen met liefde voor onze favoriete sport toch op een veilige manier samen te brengen en plezier te laten beleven. Met Pro-Oils Motorsport dragen we eveneens ons steentje bij en nemen we deel aan het virtuele Belcar-verhaal. Komend weekend starten we in de Zolder Touring Cup, waar we echter vooral plezier willen beleven.

Hoe zien jouw plannen er momenteel uit wanneer de autosport in de herfst herneemt?

C1 Racing Cup 2019
C1 Racing Cup 2019
We hopen om het C1 Racing Cup-kampioenschap te kunnen hervatten (die competitie trapte op 14 en 15 februari al af in het Franse Croix-en-Ternois, n.v.d.r.), maar daar stopt het niet. We zijn inderdaad bezig met enkele andere ideeën, maar daarvoor zal de tijd raad moeten brengen!

Foto's: Niels Vaeck, Ronald Janssens, Jacques LetihonDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Nationaal op woensdag 27 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons