van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Cédric Wauters

ART Racing - Radical RS5
ART Racing - Radical RS5
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Voor Cédric Wauters begon alles met een gamewedstrijd. maar gisteren kondigde hij een boeiend nieuw programma aan voor het Belcar Endurance Championship. Hij neemt er het stuur van een imposante Lamborghini Super Trofeo van Totaalplan Racing.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis je activiteiten? 

Cédric Wauters bij zijn debuut in de Mazda MX-5 Cup
Cédric Wauters bij zijn debuut in de Mazda MX-5 Cup
Zoals bij zo goed als iedereen is de impact niet te overzien. Thuiswerk is nu meer dan ooit de norm in plaats van de uitzondering, terwijl mijn coachingactiviteiten die ik in bijberoep uitoefen uiteraard volledig stilliggen. Hierdoor heb ik snel gemerkt dat sociaal contact vitaal is en je er op den duur echt naar gaat snakken. Gelukkig kunnen/konden we in België wel nog buiten komen om te sporten en zo fysiek op peil te blijven.

European Nissan GT Academy 2014 - Cédric Wauters
European Nissan GT Academy 2014 - Cédric Wauters
Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen? 

Simracen is niet nieuw voor mij. Een achttal jaar geleden begon ik met Gran Turismo, waar uiteindelijk het hele GT Academy-verhaal in 2014 uit voortgroeide (Cédric Wauters schopte het tot in de finale van de wedstrijd georganiseerd door Nissan, n.v.d.r.). Dat is echter niet meer te vergelijken met de simulatorsoftware die vandaag de dag op de markt is. Ik gebruik simracen nu voornamelijk om in een bepaald rime te blijven en mijn concentratievermogen te versterken.

Hoe zien jouw plannen er momenteel uit wanneer de autosport in de herfst herneemt? 

Zoals we gisteren hebben bekendgemaakt, maak ik in 2020 de overstap naar Totaalplan Racing, dat een Lamborghini Huracan Super Trofeo inzet in het Belcar Series. Dat is een heel belangrijke stap om mezelf verder te kunnen ontwikkelen als rijder in een GT-wagen.

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie? 

De tijd die nu vrijkomt om alles optimaal voor te bereiden, is voor een nieuw team als Totaalplan Racing geen overbodige luxe. Tegenover de concurrentie beginnen we met een jaar achterstand, dus hopelijk kunnen we uit deze situatie ook een voordeel halen.


Wat maakt je deze dagen gelukkig? 

Het mag dan wel heel cliché klinken, maar in deze tijden besef je pas echt dat gezondheid sterk bijdraagt tot gelukkig zijn, al moet ik zeggen dat het nieuws dat de circuits weer mondjesmaat openen de stemming niet heeft verslechterd...

Foto's: Nissan GT Academy, Mazda MX-5 Cup, Ronald Janssens, Cédric WautersDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op vrijdag 22 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons