van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Christoff Corten

Christoff Corten
Christoff Corten
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Christoff Corten, tweevoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder, werkt ondanks de coronacrisis aan een sterk programma voor komend seizoen.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

Na de laatste Belcar-race van 2019 in Assen, met de Norma van Krafft Racing, zijn we onmiddellijk gestart met de voorbereiding voor het volgende seizoen. Uiteraard gooit deze crisis alles in de war, maar het blijft nu belangrijk om bij de les te blijven en honderd procent scherp te staan wanneer het licht weer op groen springt. Ik heb van deze periode kunnen gebruikmaken om mijn fysiek en mentaal trainingsprogramma naar een hoger niveau te tillen, waar je normaal toch voorzichtiger bent om blessures te vermijden. Hopelijk kunnen we die voorbereiding omzetten in een prachtig resultaat. Ik heb dit seizoen slechts één positie voor ogen, laat dat duidelijk zijn...

Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor de seizoenen erna?

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Dat is heel moeilijk in te schatten. De ene sector wordt zwaarder getroffen dan de andere. We moeten rekening houden met het feit dat er een financiële crisis aankomt. Het is een kwestie van de toekomst aan te vatten met gezond boerenverstand. Waar ik van overtuigd ben, is dat het B2B-platform dat we hebben gecreëerd voor onze partners een nog grotere meerwaarde zal hebben in de toekomst. 

Is er een gevolg waar mensen niet bij stil lijken te staan?

Als ondernemer kom ik dagdagelijks in contact met heel veel mensen. Het is frappant om te ondervinden hoe sommigen zich heel goed aan de regels houden en anderen er totaal geen aandacht voor hebben. Waar mensen niet bij stil lijken te staan, is dat de economische schade pas echt onoverzienbaar wordt als er binnenkort een nieuwe (gedeeltelijke) lockdown komt. De komende dagen, weken, zelfs maanden zal het van cruciaal belang zijn dat mensen voldoende afstand houden, de handen ontsmetten en mondmaskers dragen waar nodig.

Christoff Corten
Christoff Corten
Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Ik ben een hele tijd geleden begonnen met simulatorracen, puur om het concentratievermogen te trainen en om me toe te leggen op constante prestaties. De huidige simulatoren leunen erg dicht aan bij de realiteit en ik vind het prima om in deze periode op die manier mijn focus te kunnen behouden.

Wat maakt je deze dagen gelukkig?

Door mijn drukke agenda heb ik weinig tijd voor mijn gezin. Ik kan dan ook des te meer genieten van het feit dat ik mijn 6-jarig zoontje Jules nu kan helpen met zijn schoolwerkjes.

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters, Longin PressDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op woensdag 13 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons